يتيم الروح
يتيم الروح
يتيم الروح
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
يتيم الروح

التميز باقسام خاصة للادب والشعر والاسرة والطفل ....... الخ
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  دخول  التسجيلالتسجيل  
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» اين حبيبي
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالخميس 07 مارس 2024, 16:31 من طرف admin

» عيد ميلاد mona elhosany
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالإثنين 30 سبتمبر 2019, 21:16 من طرف admin

» هلا احبتي وهانحن هنا من جديد
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالسبت 11 فبراير 2017, 20:25 من طرف samia mohamed

» منسق لجنه الإعلام لقائمة في حب مصر للمحليات
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالإثنين 12 ديسمبر 2016, 23:42 من طرف admin

» العرب نيوز : السعودية تلغي «سابقة التأشيرة» وتطبق الرسوم على تكرار العمرة بنفس العام
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالخميس 01 ديسمبر 2016, 21:04 من طرف admin

» بيان عاجل من النواب لرئيس الوزراء بشأن نقص قصب السكر واتفاع أسعاره
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالخميس 01 ديسمبر 2016, 21:01 من طرف admin

» ارتفاع عدد ضحايا حادث إطلاق النار بجامعة اوهايو
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالثلاثاء 29 نوفمبر 2016, 03:00 من طرف admin

» أكبر سفينة حاويات في العالم تعبر قناة السويس
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالإثنين 28 نوفمبر 2016, 19:40 من طرف admin

» صاعقة رعدية تقتل شخصين بالسعودية
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالإثنين 28 نوفمبر 2016, 18:21 من طرف admin


 

 موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الطائر الجريح
مشرف عام
الطائر الجريح


عدد المساهمات : 113
تاريخ التسجيل : 17/12/2010

موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Empty
مُساهمةموضوع: موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد    موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالثلاثاء 11 يناير 2011, 13:49

الجزء الرابع..
مع الشيف ابو شهوده

(( قسم الخضروات))
صينية البطاطس
المقادير:
كيلو بطاطس _ نص كيلو طما طم _ ( او 3 ملعقة كبيرة صلصة مذ ا بة فى ماء ) _ملح _ فلفل _ بصلة متوسطة _ 2 ملعقة سمن _ قطع لحم حسب العدد المطلوب _ 3 فصوص ثو م _ عدد 2 حبة طماطم شرا ئح
الطريقة
تغسل البطا طس و تقطع حلقا ت متو سطة التخا نة_يقشر البصل و يقطع حلقا ت متو سطة تغسل قطع اللحم و تو ضع فى الصينية تو ضع البطاطس و الملح و الفلفل و الثوم و الصلصة و نرصص حلقات الطما طم على وجه الصينية ثم نوزع السمن على الوجه _ نضعها الاول على عين البوتجاز من فو ق الى ان تستو ى نص سو ا مع تزويد قليل من الماء كلما ا حتا جت نضعها فى فر ن متو سط الحر ار ة الى ان تستوى و يصبح لونها احمر جميل
ملحوظة :::
اذا كا نت اللحمة بتلو او ضا نى تو ضع كما شرحت فوق واذا كانت اللحمة كندوز يفضل ان تسلق اولا لوحد ها ثم تو ضع فى الصينية

بطاطس باللحم والكمون
تجيبى بصله كبيره وتقطع صغيرويوضع عليها ملح وفلفل وتترك شويه نفرم خمس حبات ثوم ثم نضع شويه زيت ذره فى حله تيفال وعلى النار نبدا بوضع البصله ثم الثوم ثم كثير من الكمون ونضيف قطع من اللحم مقطعه صغير تترك لتستوى مع اضافه حبه حبها وورق لوروا مع اضافه ماء عند الزوم لما تستوى اللحم نضيف مكعبات البطاطس وتترك حتى تنضج اعملى كميه كبيره عشان هتتخانقوا عليها (الكمون اهم حاجه)

البطاطس البيوريه
المقادير
كيلو بطاطس +عصاج (بدون صلصةطماطم) +بيضه +ملح وفلفل +نص قالب **دة +ملعقه زيت كبيره +نصف كوب بقسماط ناعم
الطريقه
تغسل البطاطس كويس جدا و بعدين اعملى فى كل واحدة فيها شق بالسكينة حطى حلة علي النار فيها ماء وملح وتسلق البطاطس لحد ما تلا قيها طريت يعنى ممكن تتهرس بسهوله يتم تصفيه البطاطس من الماء و وضعها في طبق غويط و تهرس بالشكوكه جيدا او بالهراسة المخصوصة )يضاف للبطاطس ال**دة و البيضه و الملح و الفلفل و تخلطيهم كويس تحطى حوالى ربع كوب لبن يقسم المقدار الي نصين نحضر صنيه تيفال تدهن بالزيت و ترش بالبقسماط نحط نصف مقدار البطاطس بها و تفرد جيداو للسهولة ابقى بلى ايدك و انتى بتفرديها فى الصينية نضع العصاج فوقها و بعدين نحط النصف الثاني من البطاطس تدخل الصنيه في فرن متوسط الحراره حتي يحمر لونها

البطاطس البيورية بالسماق
المقادير:
3حبات بطاطس+كوب **ادى+ربع كوب مايونيز+معلقة كبيرة سماق+3/4 باكو **دة (الرفيع 114 ج)+ملح
الطريقة
اسلقى البطاطس كويس وقشريها واهرسيها ضعى عليها ال**دة الطرية واخلطيهم مع بعض كويس ضعى عليهم ال**ادى والمايونيز و السماق والملح واخلطيهم كويس بالمعلقة الخشب ضعية فى طبق السلطات ورشى علية على الوش رشة سماق

طاجن البطاطس
المقادير:
كيلو بطاطس - 2/1 كيلو لحم مفروم - بصله كبيره- 3 ملاعق **د كبيره- كيس بسله مثلجه- قطع فرانكفورتر مقطعه مكعبات او سلايسيز- كوب لبن - 2 صفار بيضه.
المقادير:
على النار نعصج اللحمه بالبصله والملح والفلفل والبهارات وملعقه **د واحده نشوح البسله فى 2/1 ملعقه **د ونضيفها الى اللحم وتترك على النار مع اللحم حتى تتشرب مائه.نسلق البطاطس وتهرس ويضاف لها باقى ال**د واللبن وصفار البيضه وقطع الفرانكفورتر بعد ما تهدأ نجيب طاجن او باير** ونضع فيه نصف ملعقه **د سائحه ونرشه بالبقسماط نفرش 2/1 مقدار ابطاطس ثم نضع اللحم المفروم وبعدين نصف مقدار البطاطس ونرش الوجه بالبقسماط وندهنه بصفار بيضه ندخله فرن حامى على الاقل 2/1 ساعه ويمكن رش الوجه بالجبن الرومى المبشور

صينية البطاطس بالبيض
المقادير
نص كيلو بطاطس+4 بيض +بصله متوسطه +نص كوب بقدونس وك**ره+ملح وفلفل أسود وزعتر+ملعقة سمن أو زيت +ربع ملعقه صغيره بيكربونات
الطريقه
نقشر البطاطس ونسلقها في ماء مملح .. ثم نهرسها نقطع البصل شرائح رفيعه ونشوحها في الزيت أو السمن ثم نرفعها عن النار
نضيف البطاطس المهروسه والبقدونس والك**ره والزعتر نخفق البيض مع الملح والفلفل والبيكربونات ونضيفها للبطاطس ونقلبهم جيدا نضع الخليط في برام أو باير** أو صينيه مدهونه ونسويها في فرن لتحمير الوجه ..

البطاطس البانية
المقادير:
بطاطس – بيض – بقسماط – ملح وفلفل
الطريقة
اسلقى البطاطس ثم قشريها ثم قطعيها الى شرائح بالطول بس بالراحة عشان ما تتفتتش منك ويكون سمكها وسط يعنى 2 سم مثلا
ضعيها فى البيض المضاف له الملح والفلفل ثم فى البقسماط وتحمر فى الزيت

البطاطس السوتية
المقادير:
نص كيلو بطاطس صغيرة+ معلقة بقدونس مفروم+ معلقة **دة+ملح و فلفل ابيض
الطريقة
اسلقى البطاطس وقشريها قطعيها مربعات و شوحيها فى ال**دة و ضعيها فى طبق ورشى عليها البقدونس والملح والفلفل

كروكيت بطاطس
المقادير:
كيلو بطاطس مسلوقه - 2 ملعقه كبيره بودره ثوم - 3 ملاعق **ده كبيره - كوب جبنه رومى مبشوره - ملح وفلفل
الطريقة:
نهرس كل المكونات السابقه كويس جدا وبعدين نصبعها مستطيله ونحطها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط وندخلها الفريزر 2 ساعه على الاقل وبعدين فى زيت غزير نقليها بس التريك بقى انك تاخذيها على طول من الفريزر على الطاسه يعنى تطلعى فى طبق كل مره الى هتقليه والباقى لاخر لحظه فى الفريزير

البطاطس المهروسه بالثوم وصلصه الطماطم المتبله
المقادير:
2/1 1 كيلو بطاطس - 2 ملعقه مائده **د - 3 فصوص ثوم - 4/1 كوب كريمه
صلصه الطماطم المتبله :2 ملعقه زيت زيتون - 1 بصله مقطعه الى قطع صغيره - 2 فص ثوم مفرى - 2 ملعقه شاى كمون مطحون - 2 ملعقه شاى ك**ره مطحونه - 3 طماطم - 2 ملعقه شاى سكر ناعم - 4/1 كوب **يب - 1 ملعقه شاى خل - بقدونس - ليمون
الطريقة:
تسلق البطاطس وتصفى وتهرس باضافه ال**د والثوم اليها والكريمه ويهرس الخليط حتى يصبح متجانسا يتبل الخليط بالملح والفلفل نسخن الزيت فى اناء ويضاف اليه البصل والثوم والكمون والك**ره وتقلب على النار حتى يذبل البصل تضاف الطماطم ويترك الخليط 10 دقائق - نضع السكر وال**يب والخل يغلى على نار هادئه تضاف الاعشاب وبهذا تكون الصلصه جاهزه تماما.

طاجن البطاطس المهروسه المغطاه بالبقسماط والبارميزيان
المقادير:
1 كيلو بطاطس - 2 ملعقه مائده **د - 3/1 كوب لبن او كريمه - 4/1 ملعقه شاى قرفه مطحونه.طبقه التغطيه: 2/1 كوب كبير بقسماط - 2/1 كوب جبن بارميزيان مبشور طازج - 1 ملعقه شاى زعتر جاف
الطريقة:
تسلق البطاطا فى ماء وملح - تهرس ويضاف لها ال**د واللبن والقرفه - نتبل الخليط حسب الرغبه بالملح والفلفل المطحون الطازج - يفرش الخليط المهروس فى طبق باير** مستويا نخلط الجبن البارميزيان مع البقسماط مع الجبن البارميزيان والزعتر وقليل من اللبن الدافئ نفرش الخليط على سطح البطاطس وتدخل الفرن 20 دقيقه.

بطاطس بالمستردة
المقادير:
1 بطاطس متوسطة+م ص مستردة+ك كريمة الخفق+ك جبنة سبرد+ربع ك بصل مقطع صغير+ربع ك فلفل رومى احمر واخضر واصفر مقطع صغير+نص ك مشروم+ملح وفلفل
الطريقة
اسلقى البطاطس وقشريها واهرسيها بالشوكة ثم اخلطى الجبنة السبرد وكريمة الخفق والمشروم و الفلفل الرومى والبصل والملح والفلفل ثم ضيفى البطاطساية للخليط واخلطيهم مع بعض

البطاطس الودجز المقرمشة فى الفرن
المقادير:
كيلو بطاطس -معلقة صغيرة شطة - ملعقة صغيرة كركم - ربع كوب دقيق +ملح - نص معلقة صغيرة فلفل - 2معلقة كبيرة زيت
الطريقه
نقطع البطاطس صوابع تخينة بشكل فصوص البرتقال وحطيها في كيس بلاستيك مع الملح و الفلفل و الشطة و الكركم والدقيق ونهزالكيس كويس قوى لحد ما البطاطس تتخلط كويس بالمقادير نسخن الزيت و نحمر فيه البطاطس شوية حوالى 3 دقايق ثم نضعها في صاج او صينية وندخلها الفرن حوالى نص ساعة وفى خلال النص ساعة دى تقلبيها بس تقليبة واحدة

كفتة البطاطس بالكريمة
المقادير:
2 ك بطاطس مهروسة+بيضة كبيرة+م ك دقيق+2 م ك كريمة+م ك بصل مبشور+4 م ك زيت او **دة
الطريقة
اسلقى البطاطس وقشريها واهرسيها كويس اخلطى البطاطس مع البيضة والدقيق والكريمة والبصل مع بعض كويس ثم شكلي لخليط على هيئة اقراص وحمريها فى الزيت لحد ما لونها يصفر يبقى زهبى وطلعيها على ورق ماصللدهون وقدميها

صينبة المسقعه بالبشاميل
المقادير:
كيلو بزنجان اسود مكبب او حوالى 2 كبار _ زيت للتحمير _ لحمة مفرومة معصجة بالصلصة ._ بشاميل _ 1بيضة مضروبة بالشوكة للوجة .ملح و فلفل اسود -
الطريقة:
قشرى الباذنجان وقطعية دوائر بالعرض بس حاولى يكونو مقاس بعض . حطى كمية البذنجان على مصفاة و رشية كلة بالملح علشان ما يسودش و علشان يخرج مايته و ما يشربش ز يت كتير اثناء القلى يعنى حوالى عشر دقايق . سخنى الزيت فى مقلاية و حمرى البزنجان من الناحيتين ثم ضعيه فى مصفاة ليصفى الزيت اللى فية او ضعية على ورق الامتصاص لكي يتشرب الزيت
جهزى صينية او طبق فرن (باير**) و رصصى فية نص كمية البزنجان ثم ضعى طبقة من العصاج بالصلصة ثم باقى كمية البذنجان ضعى طبقة البشاميل على الوش و ساويها ثم ضعى بيضة مضروبة و ممكن انا بحب احط رشة جبنة اى نوع عندك دخليها الفرن تقريبا حوالى نص ساعة

المسقعة باللحمة المفرومة
المقادير:
ا ك باذنجان رومي+1/2 ك لحمة مفرومة+3 بصلات متوسطة+2 كوب عصير طماطم+2 ملعة صلصة طماطم+ملح و فلفل اسود و بهارات+ زيت للقلي+2 ملعقة زيت
الطريقة:
الاول نجهز اللحمة المفرومة (العصاج) نبشر بصلة و نضيف لها شوية ملح و فلفل اسود و بهارات و نقلبها كويس ثم نضيف اللحم و نخلطه جيدا و نضيف كمية بسيطة من الزيت، حوالي نصف ملعقة و نضعها على النار لتنضج على نار هادية، مع التقليب من فترة لأخرى.بعدين نحضر طبق فيه ماء بملح، و نقشر الباذنجان و نقطعه حلقات سمك الحلقة حوالي 1 سم و نضعها في الماء بالملح حتى لا يسود لون الباذنجان بسبب الحديد و تعرضه للجو. بعدين نقلي الحلقات في زيت غزيرثم نضعها على ورق ليمتص الزيت الزائد.في صينية فرن نضع ملعقة و نصف زيت و نقطع بصلتين قطع صغيرة و نصفرها في الزيت الى ان تذبل، ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الفلف و البهارات و نضيف ملعقة سكر (للتخفيف من الطعم اللاذع للطماطم). و نتركها تتسبك (تتقل و تغلظ في السمك). نضيف للصلصة العصاج اللي عملناه و نضيف كمية معقولة من الماء ثم نضيف حلقات الباذنجان المقلية و نظبط الملح. نتركها تغلي قليلا ثم ندخلها الفرن بعض الوقت ليحمر الوجه و يتشرب الباذنجان الصلصة جيدا.

الملوخية الخضراء
المقادير:
نص كيلو ملوخية تقطفيها من العيدان ثم تحطيها فى مصفاة و تغسليها كويس جدا لحد ما الطين كله ينزل و تبقى المياة نضيفة افرشى جرنال فى الهواء و افرشيها علية لحد ماتنشف بس ابقى قلبيها بايدك و بعدين تخرطيها بالمخرطة ناعم . +2 كوب شوربة اى نوع عندك ارانب او فراخ او حتى ماجى (2مكعب) ثوم مهروس _ ك**رة ناعمه_ ملح
الطريقة:
اغلى الشوربة كويس جدا (ابقى اظبطى الملح) ثم خدى منها ملعقتين فى طبق صغير و الملوخية المخرطة و قلبيهم جامد لحد ما الملوخية تفك ثم حطيها مع باقى لشوربة على النار والنار مش عالية فى طاسة صغيرة حطى ملعقة سمن اما تسيح حطى الثوم المهروس حوالى ملعقة كبيرة لما يصفر حطى الك**رة حوالى نص ملعقة كبيرة مليانة يادوب تقليبة و روحى طشاهم على الملوخية تقليبة واحدة و اطفى النار وغطيها

ملوخية بالارانب
المقادير:
أرنب+ ماء + بصلة + حبهان + قرنفل + فص ثوم + ملح+ ملوخية+ ½ طمطماية + ك**رة مفرومه
الطريقة:
يتنضف الارنب ويتقطع 6قطع ويتسلق في ماء وبصلة وحبهان وقرنفل وفص ثوم وملح وبعدين يتصفى ونحط الملوخية المفرومة ونص طمطمايه مفرومة ناعم وتترك تقلب قلبتين ونكون داقين ثوم مع قرن فلفل حار وك**رة مفرومة خضراء وتتقلى في شوى زيت اوسمنة وتطشيها على الملوخية

الملوخية الناشفة
المقادير:
كوب ملوخية ناشفة+نص راس ثوم مفروم ناعم+2 معلقة سمن+م ك ك**رة ناشفة+2 حزمة سلق+حوالى 4 ك شوربة
الطريقة
اغسلى السلق كويس و افصلى الورق عن السيقان وخرطية بالمخرطة اعملى التقلية بانك تضعى السمنة على النار و عليها الثوم لحد ما يصفر و بعدين حطى الك**رة تقليبة لحد ما تحمر ضعى الشوربة على النار وضعى عليها نص كمية التقلية لحد ماتغلى ضعى السلق على الشوربة وسيبيهم يغلوا حوالى من 5 ل 7 دقائق ضعى عليهم الملوخية مع التقليب المستمر يا دوب يغلوا غلوتين ثم ضعى باقى كمية التقلية وقلبى وغطيها و اطفى النار

المقلوبة بالقرنبيط
(و ممكن بدله الباذنجان)
و الدجاج
(و ممكن بدله لحم)
المقادير:
واحدة قرنبيط صغيرة تقسم إلى زهرات و تقلي بعد غمسها في خليط من الدقيق و البيض و الملح و الفلفل الأسود+2 كوب أرز منقى و مغسول+1 دجاجة متوسطة الحجم مسلوقة نصف سلق و مقطعة أربع إرباع+2 كوب مرق دجاج+3 بصلات كبار +3 طماطم كبيرة مقطعة حلقات+2 ملعقة كبيرة سمن+كركم، ملح، فلفل أسود، بهارات
الطريقة:
نقطع البصل قطع صغيرة و نصفره في السمن ثم نضيف له المرق و التوابل (الملح و الفلفل و البهارات و الكركم الذي يعطي الوجبة اللون الأصفر و الطعم المميز لها).نحضر إناء الطهي و نرص فيه حلقات الطماطم ثم فوقها نرص القرنبيط المقلي ثم فوقها نرص الدجاج ثم نضع الأرز المغسول و نضيف المرق الذي أعددناه بعد أن يغلي.عندا يبدأ الأرز في تشرب المرق نخفض النار و نتركه على النار لمدة 30 إلى 4- دقيقة. و عن التقديم يتم وضع صينية تقديم واسعة فوق الإناء ثم يقلب بحرص فيصبح الترتيب كالآتي: الطماطم على الوجه ثم القرنبيط ثم الدجاج فالأرز.

طاجن البامية باللحم الضأن في الفرن
المقادير:
1 كيلو لحم ضأن +1 كيلو بامية+2 كوب عصير طماطم + 3 ملاعق كبيرة صلصة طماطم+2 ملعقة كبيرة سمن+2 بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة جدا+4 فصوص ثوم كبار مدقوقين بالقليل من الملح+فلفل أسود و بهارات+1 كوب مرق
الطريقة:
نحضر طاجن الفرن (يكون فخار و لو باير** مش مشكلة) و نضع فيه السمن و نضيف البصل و نقلب حتى يصفر لونه قليلا ثم نضيف اللحم و نقلبه حتى يتغير لونه (نشوحه) ثم نضيف عصير الطماطم و التوابل و نقلب جيدا و نتركه على النار حتى يغلظ القوام ثم نشيف الصلصة و الثوم المدقوق و المرق و نتأكد من الملح و اذا احتاجنا نزوده نضيف القليل.نضيف البامية إلى الخليط السابق و نقلب جيدا ثم ندخل الطاجن إلى الفرن و يطهى لمدة 1 ساعة الى ساعة و نصف

البامية الويكة
المقادير:
كيلو بامية +نص كيلو لحم قطع +2 ملعقة كبيرة سمن ملح- فلفل- ( شطة حسب الرغبة ) +1بصلة كبيرة ممفرومة صغير _ ك عصير طما طم (او 2 م صلصة مزابة فى كوب ماء)+التقلية مثل تقلية الملوخية( م ك ك**رة ناعمة _راس ثوم _ ملعقة سمن)
الطريقة
قطعى البامية قطع صغيرة وحمريها في السمن وشيليها على جنب _حمرى البصلة في السمن اللى انتى حمرتى فية البامية لحد ما تصفر بس _حطى بقى اللحمة على البصل وقلبيها تقليبتين تلاتة لحد ما تنزل مايتها و تشربها و تظبطى بقى الطعم بالملح و الفلفل_وكل شوية بقى تزودى ماء لحد ما تستوى 3/4 سوى حطى بقى البامية على اللحمة و عصير الطماطم او الصلصة المذابة فى ماء وخليهم على نار متوسطة لحد ما كلة حيستوى _اعملى بقى التقلية وتحطيها على البامية وسيبيهم دقيقتين و تطفى النار و طريقة التقلية:ضعى السمن فى مقلاية و الثوم المهروس لحد ما يصفر و نحط الك**رة الناشفة لحد ما تتحمر بس مش تتحرق


طاجن البامية بلسان عصفور
المقادير:
1 كيس بامية صغيرة+3 ملعقة لسان عصفور.+ا ملعقة **دة او زيت زيتون.+1 كيلو لحمة +4 كوب عصير طماطم، ويفضل وضع 2 معلقة صلصلة طماطم عليهم.+1/4 كوب شوربةملح ، فلفل.
الطريقة:
نسلق اللحمة نص سلقة.نحمر اللسان عصفور على النار حتى يصبح زهبى اللون .فى الطاجن ((بفضل فخار طبعا)) نضع اللسان عصفور ثم نضع علية البامية وعليهم معلقتين سمن او زيت.ثم نضع عليهم عصير الطماطم والشوربة، ونغطس فية اللحمة.ونضعة فى الفرن الى ان تنضج البامية

البامية بالبصل القاورمة
المقادير:
كيلو بامية+نص كيلو بصل قاورمة+نص م ص ثوم مهروس+م ك زيت ملح وفلفل+نص كيلو طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات
الطريقة
قمعى البامية عادى و ضعى الزيت على النار وشوحى فية البصل القاورمة لحد ما يصفر ثم ضعى الثوم المهروس والبامية وقلبيهم لمدة دقيقة وبعدين ضعى الطماطم وقلبى كله لمدة دقيقتين ثم ضعى الملح والفلفل ضعى عليهم كوب ماء مغلى لحد ما الخليط كله يغلى وبعدين وطى النار لحد ما تستوى البامية

صينية الكوسة بالبشاميل
المقادير:
1كيلو كوسة _ لحمة مفرومة معصجة _ زيت لتشويح الكوسة _2بيضة مضروبة بالشوكة _ ملح و فلفل . _ بشاميل
الطريقة:
طريقة البشاميل: تحمر 2 ملعقة كبيرة دقيق في 2 ملعقة كبيرة زيت دون ان يتغير لونة ثم نضع شوية شوية حليب دافىء و نقلب بسرعة بسرعة علشان ما يكلكعش منك (حوالى 2 كوب حليب ) او الى ان تصلى الى السمك المطلوب اضع ملح و فلفل و بيضة مخفوقة , يعمل العصاج بالصلصة
نغسل الكوسة و تنجر بالسكينة المشرشرة و تقطع شرائح طويلة ثم تقلي فى الزيت (قلى خفيف) و توضع فى مصفاة للتخلص من الزيت او على ورق المطبخ المخصوص لا متصاص الدهون او تسلق شرائح الكوسة فى قليل من الماء و الملح ثم تنشل لتصفى ماء السلق.ندهن الصينية بحوالى ملعقة بشاميل و نوزعها كويس . ثم نرصص طبقة من الكوسة نغطى بها القاع تقريبا نص كمية الكوسة ثم العصاج ثم طبقة اخرى من الكوسة تصب طبقة بشاميل على وش الصينية بحيث نغطى الكوسة ثم نضع بيضة مخفوقة علي الوجه و ندخلها الفرن درجة حرارة متوسطة لحد وشها ما يحمر

كوسه بال**ادي
المقادير:
كيلو كوسه حشو(مقوره)+نصف كيلو لحمه مفرومه(عصاج)+مقدار من الماء+فنجان زيت صغير+عبوه **ادي نصف كيلو+ بياض بيضه+ م ك دقيق+ملعقه اكل ثوم ناعم - ملعقه اكل زيت+ملح-فلفل
الطريقه:
نضع مقدار الزيت في صينيه علي النار ونشوح الكوسه فيه حتي يزهزه لونها مع مراعاه تقليبها. نضع كوب من الماء البارد علي الكوسه مع اضافه الملح والفلفل ثم تغطي وتترك مع مراعاه اضافه الماء حتي يتم النضج نضع الكوسه في طبق الفرن(باير**) لحين تقديمها- نضع بياض البيضه مع ملعقه الدقيق وتخلط جيدا ثم يضاف لل**ادي يرفع المقدارعلي نار هادئه لمده عشر دق قبل التقديم مباشرا"- يصب خليط ال**ادي علي الكوسه وتوضع في الفرن او التوستر في درجه حراره متوسطه حتي تحتفظ بسوخنتها (10 دقائق- توضع ملعقه الثوم الناعم في ملعقه الزيت علي النار كتقليه وتضاف لل**ادي بعد وضعه علي الكوسه الساخنه وتقدم

كوسة محمرة
المقادير:
كيلو كوسة كبيرة+معلقة صغيرة ثوم مفروم+معلقتين كبار دقيق او بقسماط(ممكن معلقة ومعلقة)+ملح وفلفل و كمون+معلقة صغيرة نعناع اخضر مفروم
الطريقة
نكحت الكوسه بالسكينة المشرشرة وقطعيها بالطول شرائح متوسطة التخانة و تغسل تبليها بالثوم والملح والفلفل والكمون والنعناع
وضعيها فى الثلاجة لمدة نص ساعة نضع الدقيق او البقسماط فى طبق ونضع فيهم الكوسة ونقلبها كويس نحمرها فى زيت غزير ونشيلها على الورق الماص وتقدم

كوسة بالمشروم
المقادير:
3 كوسات كبار +1ملعقة متوسطة **دة.+بصلة متوسطة مبشورة+2 فص ثوم مفروم+1 كوب مشرووم مقطع شرا ئح.+طماطماية متوسطة الحجم مقطعة صغير+1 م ص بقسماط+1/4 م ص بقدونس.+2 م ك جبنة موزاريلا
الطريقة:
تقطع الكوسة إلى نصين بالطول و فضيها من جوة( الاحتفاظ بقلب الكوسة).نضع ال**دة على النارو شوحي فيها البصل و الثوم لحد ما يصفروا يضاف عش الغراب وقلب الكوسة.يقلب الخليط لمدة دقيقتين وبعدين شيلية من على النار.تضاف الطماطم والبقسماط والبقدونس والفلفل.ترص الكوسة في صينية ثم يوضع هذا الخليط على الكوسة.تغطى الصينية بورق الألومنيوم وندخلها الفرن لمدة نص ساعة قبل ما نخرجها من الفرن بثلاث دقائق يوضع جبن الموزاريلالحد ما يحمر الوش

الكوسة بالكريمة
المقادير:
كيلو كوسة +كوب شوربة+معلقتين كبار كريمة+معلقة وسط **دة+3 بيضات+بصلة متوسطة مقطعة حلقات+ربع كوب جبنة شيدر او فلمنك مبشورة
الطريقة
اكحتى الكوسة وقطعيها حلقات متوسطة ضعى الشوربة والبصل على النار واسلقى فيهم الكوسة وبعدين شيليها من على النار وسيبيها لحد ما تبرد اضربى البيض وبعدين ضيفى له الكريمة والملح والفلفل وقلبيهم مع الكوسة والبصل ونص كمية الجبنة ادهنى قالب الفرن بال**دةاو طبق فويل وضعى فية الخليط ورشى باقى كمية الجبنة على الوش وحتة **دة صغيرة يوضع فى فرن متوسط الحرارة لحد ما الوش يحمر

طاجن الكوسة بالشبت
المقادير:
كيلو كوسة+ ك عصير طماطم+نص كيلو طماطم +م شبت مفروم+بصلة مفرومة+1/4 ك جبنة شيدر مبشورة+ ملح وفلفل
الطريقة
اكحتى الكوسة واغسليها وقطعيهاحلقات وكزلك الطماطم ضعى الكوسة والطماطم والبصل و الشبت فى طاجن فرن رشى عليهم التتبيلة الملح والفلفل وعصير الطماطم دخليهم الفرن لحد ما تستوى الكوسة (وممكن اضافة شوية ماء ازا احتاجت) بعد ما تستوى الكوسة رشى وش الطاجن بالجبنة المبشورة ودخليها الفرن تانى وهو مطفى وهى الجبنة حتسيح لوحدها من حرارة الفرن ويقدم سخن

كوسه تركى
المقادير:
1/4 كيلو كوسه مبشوره+1/4 كيلو بطاطس مبشوره+3 بصلات مبشورين+ملح - فلفل – ليمون+دقيق – بيضه
الطريقة:
تقلب جميع المقادير معا وتأخذ كمية بالملعقة وتحمر فى زيت ساخن مثل الطعميه وتوضع بعد ذلك على ورق مناديل لزوم التخلص من الزيت

الخرشوف بالعصاج
المقادير:
نصف كيلو لحم مفروم+بصله كبيره مبشوره+ملح - فلفل أسود – بهار+2 م ك صلصة طماطم+عدد من الخرشوف +بشاميل + جبنه مبشوره ( تركي - حمراء - موتسريللا )
الطريقة:
نعمل العصاج و نضيف الصلصه ثانيا نعمل البشاميل بالطريقة دى(مختلفه بعض الشيئ لانها قليلة الدهون جدا)أحمر 2 ملعقة د قيق وحدهم في حله بدون أي دهون .. يراعي أن يكون لونه فاتح أخلط في الخلاط .. الدقيق بعد تحميره مع كوب لبن ونصف كوب قشطة أو كريمه لباني ونصف كوب شوربه أو ماء.. أخلطهم جيدا وأتبلهم بالملح والفلفل الأسود أضعهم في حله وأتركهم علي نار هادئه مع التقليب حتي يتقل البشاميل ، لتجهيز صينية الخرشوف:نمسك وحدات الخرشوف ونحشيها بالعصاج ونرصها في صينيه ونضع فوق كل خرشوفه ملعقة بشاميل تغطيها ونرش عليها الجبنه نجهزعصير طماطم ونتبله بالملح والفلفل وقليل من الزيت ونضعه فوق الخرشوف وندخل الصينيه الفرن للسواء .. ممكن في نفس الصينيه نحشي عدد من البطاطس والكوسه بعد تقويرها

الفريك المفلفل
المقادير:
2 ك فريك+ بصله متوسطه مبشوره+ ك عصير طماطم+ك شوربة+م ك سمن أو زيت+ملح وفلفل أسود وبهارات
الطريقة
نغسل الفريك وننقعه لمدة ساعة في الماء البارد في حله علي النار نضع السمن ثم الفريك ..ثم نضيف البصله والملح والفلفل والبهارات ونقلب علي النار حوالي 10 دقائق نضيف الشوربه وعصير الطماطم وبعد أن يغلي نهدئ النار ونتركه حتي يتفلفل

القلقاس بالسلق
المقادير:
كيلو قلقاس – 2 ليمونة – حزمة **برة خضراء – 2 حزمة سلق –راس ثوم – 2 معلقة سمنة – ملح و فلفل – 5 كوب شوربة
الطريقة
قشرى القلقاس وقطعية مكعبات واغسلية كويس جدا قطعى ال**برة الخضراء و السلق واغسليهم كويس و قشرى الثوم وافرميه
اغلى الشوربة على النار.ثم ضعى القلقاس فى الشوربة لحد ما يستوى ضعى السلق وال**برة على النار فى مقلاية وحطى عليهم الثوم و السمنة لحد ما الثوم يصفر . ثم ضعيهم فى الكبة واضربيهم لحد ما يتفرموا و ينعموا خالص نضع الخضرة اللى ضربناها فى الحلة مع القلقاس ويادوب لحد ما يغلوا مع بعض غلوة وحتلاقى القلقاس بالشوربة بتاعته بقى كله لونة اخضر قبل ما تطفى النار على طول اعصرى الليمون و قلبى وأطفى النار

فاصوليا خضراء باللحمة المفرومة
المقادير:
1/2 كيلو فاصوليا خضراء مسلوقة+1/4 كيلو لحمه مفرومة+بصله مفرومة+حزمة بقدونس+3 ملاعق كبيرة صلصه +2 فص توم مهروس
الطريقة
نضع البصله تتبل ثم الثوم ونضيف اللحمة المفرومة ونتركها حتى تستوى ونضيف الملح والفلفل والبهارات يتم أضافة الفاصوليا والصلصة ونتركها على نار هادئة ونقلب حتى يمتزجوا معاً حوالى 1/4 ساعة وقبل ما نطفى نضيف البقدونس ونقلب جيداً

الخضار المشكل بال**ادى
المقادير:
1/2 كيلو فاصوليا خضراء مسلوقة (ممكن بدلاً من الفاصوليا بسلة)+1/4 كيلو جذر مسلوق+عدد 2 بطاطس مقطعة مكعبات ومسلوقة+4 كوب **ادى+3 م ك مايونيز+2 ملعقة كاتشب للتجميل+ملح وفلفل+2 ملعقة زيت زيتون
الطريقة
يتم ضرب ال**ادى قليلاً بالشوكة ثم أضافة المايونيز والملح والفلفل وأضافة الخضراوات المسلوقة ويوضع فى طبق التقديم وعلى الوجه يوضع الكاتشب وزيت الزيتون

خضار سوتيه
المقادير
خضار مشكل (جزر - بسلة - كوسة - فاصوليا) او اى خضار تحبية
الطريقة:
تسلقية على النار بس نص سلقة علىشان الفوئد ما تروحش كلها وبعد كدة تنشلية من الماء وتصفية كوبس تحطى معلقتيين زيت زيتون على النار او **دة ،،ن بعد كدة تضيفة الخضار وتشوحية فى السمن وتحطة ملح وفلفل اسود بس الفلفل يكون اكتر من الملح لانة ببيدى للخضار طعم رائع ..تشوحى الخضار تشوحتين وبعد كدة تطفى وتاكل ساخنة

صينية الكرنب
المقادير:
كرنبة صغيرة+حزمة شبت+حزمة بقدونس+نص كيلو لحمة معصجة +ملح – فلفل – كمون – بهارات +كوبايتين عصير طماطم
الطريقة
نسلق الكرنبة نص سلق تترك الاوراق سليمة زى ما هيا مانقطعهاش ادهنى صينية السمن وافردى فيها ورقتين كرنب بحيث تغطى القاع والجناب ثم ضعى طبقة من العصاج المضاف له الشبت والقدونس ثم طبقة من ورق الكرنب وهكزا بس تكون اخر طبقة هيا الكرنب تبلى الصلصة بالملح والفلفل والبهارات وصبيها على الصينية ودخليها الفرن لحد ما تستوى وبالهنا والشفا

مسقعة القرنبيط
المقادير:
قرنبيطة+ نص كيلو عصاج +كوبايتين عصير طماطم +ملح وفلفل و معلقة سمنة
الطريقة
قطعى القرنبيط وردات صغيرة واسلقية ضعى صلصة الطماطم على العصاج ضعى السمنة فى مقلاية وضعى عليها القرنبيط وشوحية خفيف رصصى نص وردات القرنبيط فى طبق فرن وعلى الوش طبقة عصاج ثم طبقة قرنبيط غطى الطبق ودخلية الفرن لحد ما يغلى لحد ما يشرب الصلصة كلها رصصى شرائح الطماطم على الوش لحد ما يستوى ويحمر

طريقة سلق البرو**ل
يغسل البو**ل وينقع فى ماء وملح لمدة ربع ساعة ثم يشطف جيدا نسلقه فى ماء مغلى وملح لحد ما يستوى وتقريبا بيكون من ربع لتلت ساعة نصفية من ماء السلق ونستخدمة ،ممكن بعد ما يتسلق ويبقى جاهز نشوحة فى حتة **دة صغيرة مجرد ثانية واحدة ويقدم فى الحال
ملحوظة: البرو**ل اللى بتلاقية فى السوبر ماركت الكبير بيكون محطوط مع الخضار وهو نوع من انواع الكرنب بس شكلة كور صغيرة قوى قد الليمونة الكبيرة و لونه اخضر وناشف او ماسك نفسة

البرو**ل بالبشاميل
المقادير:
كيلو برو**ل مسلوق+بشاميل تخين+نص ك جبنة رومى مبشورة+م ك بقسماط+معلقة **دة +ملح وفلفل
الطريقة
صفى البرو**ل كويس من ماء السلق ورصصية فى صينية او طبق فرن مدهونة بالسمن وغطى البرو**ل بالبشاميل ورشى الوش بالجبنة الرومى المبشورة ثم البقسماط و قطع صغيرة جدا من ال**دة توزعيها على وش الصينية دخلية الفرن على درجة حرارة عالية يعنى ساخن لحد ما الوش يحمر

دقية البرو**ل
المقادير:
نص كيلو برو**ل مسلوق نص سلق+ربع ك عصاج بالصلصة+ك شوربة او ماء +ملح وفلفل
الطريقة
هاتى حلة صغيرة و رصى فيها البرو**ل بالترتيب مع العصاج يعنى طبقة برو**ل وطبقة عصاج وتضغطى بايدك عليهم كويس لحد ما يخلص المقدارنصب الشوربة علية والملح والفلفل ونغطى الحلة ونضعها على نار متوسطة لحد ما يستوى ويغرف

طاجن عدس اسود ( بجبة )
المقادير:
1/2كجم عدس +ك بصل+راس ثوم مهروس+كجم طماطم+ك فلفل اخضر مقطع +ربع ك خل+ملح – فلفل – شطة+ زيت
الطريقة
انقعى العدس حوالى3 ساعات اسلقى العدس فى ماء مغلى لحد ما يستوى نص سوا ثم صفية من الماء نحمر البصل والثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الخل ثم الفلفل الاخضر وقلبيه 5 دقائق ثم نضيف الطماطم المقطعة قطع صغيرة ونترك الخليط على النار لحد ما يتسبك نضع كوب ماء و الملح والفلفل والشطة ونخليهم لحد مايغلوا ثم نضيف لهم العدس تقليبتين لحد ما يغلى نضع المقدار كله فى طاجن وندخله الفرن حوالى ربع ساعة

محشى الكرنب
المقادير:
3 بصلات كبار +2 حزمة شبت، و 2 حزمة بقدونس+3 معالق كبار و مليانين صلصة طماطم+كيلو رز+كرنبة متوسطة+ملح _ فلفل _ كمون _ 3 معالق سمن كبار _3 معالق زيت
الطريقة:
تغلي ماء على النار و تحطى فية شوية كمون وتطلعى ورق الكرنب من الكرنبة بانك تقطعية من عند الراس بالسكينة وتحطية فى الماء المغلى يا دوب ثوانى و تطلعية فى المصفاة.بعد كدة تقطعية حسب المقاس اللى انتى عايزاة طريقة عمل الخلطة: تفرمى البصلةبالسكبنة وتحطى عليها شوية ملح و تفضلى بايدك تدعكيها كويس كانك بتعصريها بين كف ايدك حتلاحظى انها طريت و نزلت شويه سائل وهو المطلوب بعد تنقية الخضرة طبعا و غسلها كويس تخرطيها بالسكبنة على البصل و تحطى كل التوابلو السمن و الزيت والطماطم و اخيرا تجيبى الرز وتغسلية وتصفية كويس وتحطية على الخلطة و تخلطى كله كله كويس وتحشى ورق الكرنب ورقة ورقة ومش كتير علشان ما ينفش ضعى فى قعر الحلة قبل وضع المحشى شرائح طماطم تخينة تغطى بيها القعر كلة علشان المحشى اللى تحت ما يتحرقش اغلى شوربة فى حلة و فيها معلقة زيت علشان المعلقة دى هى اللى بتدى صابع الكرنب لمعة من برة ضعى الشوربة على الكرنب بحيث يا دوب تكون عند الصف الاول وتحطيةعلى النار و تهزى الحلة و تسبية يادوب يغلى ويشرب الشوربة تروحى موطية النار خالص زى الشمعة لحد ما يستوى بانك تطلعى صباع و تدوقية
ملحوظة اذا كانت الكرنبة صغيرة ممكن تفككيها بالسكينه كويس من فوق و تحطيها زى ما هيا فى الحلة حتلاحظى ان الورقة اللى حتكون جاهزة سابت الكرنبة لوحدها و بعديت عنها دة معناة انها خلصت و هكذا

خضار مشكل محشى
المقادير:
نص كيلو بطاطس صغيرة+نص كيلو كوسة صغيرة+نص كيلو بصل قاورمة (الصغير خالص)+كوب عصير طماطم+ربع كيلو عصاج+ملح وفلفل
الطريقة
نقشر البطاطس ونقورها ونغسلها نكحت الكوسة ونقورها ونغسلها نقشر البصل ونضعة فى ماء مغلى يا دوب دقيقتين ونشيله من الماء ونقورة نحشى البطاطس والكوسة والبصل بالعصاج ونرصصة جنب بعض فى طبق فرن بس رتبيه يعنى ترصصى الاول البصل داير مايدور وبعدين ثم الكوسة داير ما يدور ثم البطاطس فى النص داير ما يدور ثم نضع عصير الطماطم ونغطى الطبق و نضعه فى فرن متوسط الحرارة وممكن كل ما يعوز سائل تزوديله شوية شوربة او ماء لحد ما يستوى ثم نحمر الوجه

تابع ما بعده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الطائر الجريح
مشرف عام
الطائر الجريح


عدد المساهمات : 113
تاريخ التسجيل : 17/12/2010

موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد    موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالثلاثاء 11 يناير 2011, 13:59

الفول النابت بالطحينة
المقادير:

1/2 كيلو فول نابت - بصلة كبيرة+2 معلقة خل -ربع راس ثوم+ملح وكمون + بقدونس+ماء
الطريقة
قشرى الفول النابت واغسلية ضعي فى حلة الفول النابت فى ماء يكفى لتغطيته مع البصلة المقطعة والثوم على النار لحد ما يستوى صفية من ماء السلق واهرسية نخفف الطحينة بالماء والخل والملح والثوم ونضعها على الفول النابت المهروس وندمجهم كويس ونزينهم بالبقدونس

فتة الفول النابت
المقادير:
شوربة فول نابت+1/2 راس ثوم+2 معلقة كبيرة خل+عيش ناشف -سمنة
الطريقة
شيلى الفول من الشوربة على جنب قطعى العيش قطع صغيرة ثم صبى علية شوربة الفول النابت السخنة لحد ما العيش يتشرب غطية بغطاء حلة لمدة 5 دقائق ضعى طبقة من الفول فوق العيش اقدحى السمنة وحمرى فيها الثوم وبعدين ضعى الخل لحد ما يغلى ثم ضعية على الفتة

الفول النابت المقلي
المقادير:
كوبايتين فول نابت - كوب عصير طماطم - 5فصوص ثوم مفرومين+ بصلة مخرطة صغير - نصف ملعقة ك**رة ناعمة-ملح - فلفل - ملعقة صغيرة بقدونس مخرط صغير -معلقتين زيت او سمن
الطريقة:
نقشر الفول النابت ونغسله نحمر البصلة المفرومة في الزيت او السمن لحد ما تصفر ثم يضاف الثوم المفروم والك**رة نضع عصير الطماطم ونخليهم على نار هادية لحد ما تتسبك الطماطم ثم نضع فيها الفول و نقلبهم حوالى 10 دقائق نزود شوية ماء ويترك على نار متوسطة لحد ما يستوى وزودى شوية ماء كلما احتاجت نضع البقدونس المفروم ونخلية يغلي مع الفول ويقدم

بذنجان وفلفل مقلى بالخل والثوم
المقادير:
نص كيلو بزنجان اسود مكبب – نص كيلو فلفل رومى – راس ثوم مهروسة – ربع كوب خل -2 قرن فلفل حامى – 4 طماطم مقطعة متنوسط - ملح – فلفل – كمون زيت للقلى
الطريقة
قشرى البذنجان ثم قطعية شرايح متوسطه ثم نضعه فى مصفاه ونرش عليه ملح ويترك(علشان ما يشربش زيت كتير ).وبعدين نقلية فى الزيت لحد ما يبقى بنى فاتح .ونشيله فى المصفاة علشان ينزل كل الزيت الزيادة.نقلي الفلفل الاخضرفى نفس الزيت مكان البزنجان لحد ما يتقلى ونشيله من الزيت ويوضع في مصفاه.في مقلاية تانية نضع قليل جدامن الزيت اللى حمرنا فية البزنجان والفلفل ونحمر فيها الثوم لحد ما يصفر. وبعدين ضعي الفلفل الحامى المخرط صغير و الخل ثم ضعى الطماطم عليهم والملح والفلفل و الكمون .وقلبى وسيبيهم لحد ما الطماطم تدبل .ضعى البزنجان والفلفل في طبق غويط على طبقات يعنى نحط بزنجان وبعدين فلفل وهكزا .ثم صبي عليهم خليط الثوم والطماطم ونغزيهم بالشوكة علشان الخليط ينزل جواهم والطبق يتشرب من الصلصة. و يتاكل ساخن او بارد

طريقه جديدة للباذنجان
المقادير:
حوالى 1/2 كيلو باذنجان مشوى+2 م كبيرة دقيق+زيت ذره أو سمن+كوب لبن كبير+قطعة جبنة بيضاء حوالى 1/8 كيلو+1/4 كيلو لحم مقطع مكعبات صغيرة +بصله مفرومة+عدد 2 طماطم مقشره وممقطعة مكعبات+ملح وفلفل
الطريقة
يتم وضه الزيت بالحله ليسخن ثم نضع الدقيق ليحمر خفيف مثل الباشميل ثم نضيف الباذنجان المشوى والمهروس جيدا ونقلب دقيقه ثم نضع اللبن ونقلب على نار هادئة ونضع الملح والفلفل ثم نضع الجبنه البيضاء ونقلبهم جميعا معاً ونتركهم حوالى 10 دقائق على نار هادئة وبالنسبة للحم نضع معه البصل المفروم والملح والفلفل والبهارات وجوزة الطيب و1/2 كوب ماء ونتركهم على نار هادئة حوالى 1/2 ساعة ثم نضيف الطماطم المقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة جدا ونضع حوالى 1/2 كوب ماء ونتركها على نار هادئة حتى تستوى جيدا يتم غرف الباذنجان فى سرفيس التقديم ثم نضع فوق على الوجه خليط اللحمة

القرنبيط المسلوق
المقادير:
قرنبيطة – ملح – كمون
الطريقة
نشيل الكاس الاخضر الكبير ونقطعة بالسكينة اذا كانت القرنبيطة كبيرة نقطعها الى وردات واذا كانت صغيرة ممكن نسلقها زى ما هيا نغلى ماء على النار مضاف له الملح والكمون ونضع فية القرنبيط لحد ما يتسلق يعنى حوالى من ربع لنص ساعة

القرنبيط بالبيض والبقسماط
المقادير:
قرنبيطة مقطعة ومسلوقة+ملح وفلفل+بيض مضروب+بقسماط ناعم+سمنة للتحمير
الطريقة
نضرب البيض بالشوكة ونضع علية الملح والفلفل نغطس وردات القرنبيط فى البيض ثم فى البقسماط نسخن السمنة ونحمر فيها القرنبيط لحد ما لونه يبقى بنى حلو ونشيله على الورق الماص للدهون ويقدم

القرنبيط بالجبنة
المقادير:
قرنبيطة مسلوقة+3 معالق كبيرة جبنة رومى مبشورة+بشاميل+معلقتين **دة+معلقة كبيرة بقسماط ناعم
الطريقة
تقطع القرنبيطة الى وردات وتسلق نحمر القرنبيط فى ال**دة ثم نرصص وردات القرنبيط فى صينية او طبق فرن مدهون بقطعة **دة صغيرة ونرتبها و نرش عليه جبنة مبشورة ونضع على الوش البشاميل ثم نضع علية رشة بقسماط ناعم ثم نضع قطعة صغيرة **دة موزعة على وش الصينية وندخل الصينية فرن متوسط الحرارة لحد ماوش الصينية يحمر

طاجن القرنبيط باللحمة المفرومة
المقادير:
قرنبيطة مقطعة ومسلوقة +لحمة مفرومة معصجة +معلقتين سمنة +كوبايتين شوربة او ماء
الطريقة
نحمر وردات القرنبيط فى السمنة فى نفس السمنة اللى حمرنا فيها القرنبيط نعمل العصاج(اما سادة او بالصلصة زى ماانتى عاوزة) احضر صينية او طبق فرن او طاجن واضع فية طبقة من العصاج ثم ارصص فوقه طبقة من القرنبيط ثم اضع طبقة من العصاج ثم ارصص طبقة من القرنبيط وهكزا حتى ننتهى من المقدار نصب علية الماء او الشوربة والملح والفلفل نغطية بورقة فويا وندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يستوى
بالنسبة للقرنبيط برضة ممكن تحطية فى شوربة الخضار وممكن تعملية شوربة وممكن تقطعية وتحطية مع خضار التورلى

القرنبيط بالدجاج
المقادير:
4 صدور دجاج مسلوقة+قرنبيطة صغيرة+بشاميل: ( نص معلقة كبيرة **دة – 4 فصوص ثوم صحيحة– معلقة كبيرة دقيق – كوب ونص حليب – نص كوب شوربة - معلقة كبيرة-جبنة مبشورة - ملح)
الطريقة
نسلق الصدور او نشويها ونقطعها قطع كبيرة نسلق القرنبيط فى الماء والملح ثم نقطعه الى وردات نحضر طبق الفرن ونرصص فية القرنبيط ثم نرصص الدجاج فوق القرنبيط ثم نصب الصلصة على صدور الدجاج ونرش الجبنة المبشورة على الوش ونضعها فى الفرن لحد ما الوش يحمر

صينية السبانخ بالجبنة الموزاريلا
المقادير:
كيلو سبانخ+ربع كيلو لحمة مقرومة معصجة +كوب جبنة موزاريلا+نص كوب بشاميل خفيف+ملح و فلفل +صنوبر
الطريقة
نضفى السبانخ واغسليها كويس وقطعيها عادى اسلقى السبانخ عادى فى شوية ماء صغيرين خالص لانها حتنزل مايتها او ممكن تخليها على حمام مائى لحد ما تدبل صفيها من الماء واعصريها بأيدك كويس علشان تنزل كل مايتها ضعى العصاج عليها والصنوبر واخلطيها معاة ضعى البشاميل و نص الجبنة الموزاريلا على السبانخ واخلطيهم كويس هاتى الصينية او طبق الفرن وضعى الخليط كله وساوية كويس ثم ضعى باقى الجبنة الموزاريلا على الوش كله ودخليها فرن لحد ما الوش حيحمر على طول والجبنة تسيح ( طعمها بيبقى جميل وخصوصا فى العزايم)
--
محشي الباذنجان
( شيخ المحشي )
المقادير
2 كليو باذنجان ابيض مقور+نصف كيلو فلفل رومي يتم تقويره+5 – 6 كوب ارز مغسول جيدا +نصف كيلو لحم مفروم معصج +2 كوب عصير طماطم+3 بصله كبيره مفرومه+خضره ( بقدونس + شبت + **بره )+ملح + فلفل + شطه + بهارات +4 ملاعق سمن +2 ملعقه كبيره صلصه طماطم
الطريقه
يقدح السمن علي النار يضاف اليه البصل حتي يصفر لونه يضاف اللحم المفروم المعصج ويقلب لمده 3 دقائق يضاف عصير الطماطم و صلصه الطماطم وتترك علي النار لمده 10دقائق يضاف الملح + الفلفل و الشطه + البهارات يضاف الارز بالتدريج ويقلب المقدار جيدا يضاف البقدونس والشبت وال**بره يترك المقدار علي النار حتي يتشرب الارز الصلصه يتم حشي المحشي ويرص في حله رائسيا يوضع عليه 2 كوب ماء مضاف اليهم 2 ملعقه ملح ويترك علي نار هادئه حتي تمام النضج "

باذنجان بالزيت
المقادير:
1 كيلو باذنجان طويل+1 ½ فنجان ونصف فنجان أرز+1 كيلو بندورة ناضجة+1 باقة بقدونس+3 ثلاث بصلات حمر+¾ ثلاثة أرباع فنجان زيت الزيتون+ملح، بهارات، عصير الليمون الحامض
الطريقة
ينقر الباذنجان ويوضع في الماء. يغسل الأرز ويخلط بالبقدونس والبصل المفرومين وقليل من عصير الليمون الحامض وجزء من البندورة بعد تقشيرها وفرمها فرما ناعما. يضاف إلى الحشوة حاجتها من الملح والبهارات. تحشى الباذنجانات ويترك فيها بعض الفراغ. يقشر الجزء الباقي من البندورة ويفرم خشنا ويوضع في قدر الطبخ مع لب الباذنجان لمن يرغب.تصف الباذنجانات فوق البندورة وتغمر بالماء الساخن. يرش المزيد من الملح ويطبخ على نار قوية فمعتدلة.يقدم هذا الصنف باردا"

يخنة الباذنجان باللحم
المقادير:
1 ½ كيلو ونصف باذنجان مكبتل+½ نصف كيلو لحم +1 كيلو واحد طماطم +1 بصلة واحدة متوسطة+سمن+ملح، بهارات
الطريقة :
يقشر الباذنجان ويقطع قطعا متوسطة الحجم ترش بالملح وتترك جانبا ساعة تقريبا. يقطع اللحم قطعا متوسطة تقلى في قدر فيها بعض السمن والبصل المفروم. بعد أن يشقر البصل يضاف الملح والبهار الحلو والحار والقرفة وماء ساخن يكفي لغمر اللحم. يطبخ على نار قوية حتى نضوج اللحم. يقلى الباذنجان المقطع بالسمن ويضاف إلى اللحم كما يضاف عصير الطماطم ،يواصل الطبخ على نار هادئة إلى أن يبدو المرق بالكثافة المطلوبة. يقدم مع هذا الصنف الأرز المفلفل

فتة الباذنجان
المقادير:
1 كيلو واحد باذنجان+400 غرام لحم مفروم+1 كيلو واحد بندورة ناضجة+½ نصف فنجان صنوبر+1 بصلة واحدة حمراء متوسطة+2 رغيفاً خبز عربي+1 ½ كيلو ونصف لبن+3 ثلاثة فصوص ثوم+سمن، نعنع يابس، عصير طماطم
الطريقة :
تحضر الحشوة من اللحم المفروم المقلي بالسمن مع البصل المفروم والصنوبر. تنقر الباذنجانات وتغسل وتحشى بالحشوة المذكورة وتقلى بالسمن وتوضع في قدر الطبخ.يضاف إلى القدر عصير البندورة وبعض الماء الحار ومقدار ملعقة كبيرة من رب البندورة. يطبخ إلى حين نضوج الباذنجان شرط أن يبقى معه مرق كاف. يحمص الخبز ويقسم أجزاء صغيرة توضع في وعاء التقديم. يؤخذ من مرق الباذنجان بعضه فيرش فوق الخبز. يدق الثوم ويخلط باللبن وقليل من الملح ويصب المزيج فوق الخبز. يرش على وجه اللبن النعنع اليابس. تصف الباذنجانات حول الفتة وتقدم ساخنة.

باذنجان جراتان
المقادير:
1 كيلو باذنجان طويل+300 غرام لحم مفروم+1 بصلة واحدة صغيرة بيضاء+¼ ربع فنجان صنوبر+2 ملعقتان كبيرتان طحين+3 ثلاث ملاعق كبيرة **دة+4 أربع فناجين حليب+ملح، بهار+سمن
الطريقة :
يقشر الباذنجان خطوطا ويقلى بالسمن. تحضر الحشوة من اللحم المفروم المقلي مع البصل والصنوبر. تشق الباذنجانات في الطول وتحشى بالحشوة المذكورة بعد إضافة ما يلزم من الملح والبهارات طبعا. تصف الباذنجانات في وعاء مقاوم للحرارة. تصنع الصلصة البيضاء من الطحين المقلب في ال**دة على النار. يضاف الحليب تدريجيا إلى الطحين ويواصل التحريك إلى أن تبدأ الصلصة بالغليان. تترك على النار عدة دقائق ثم تسكب فوق الباذنجان. يرش على الوجه بعض الجبن المبروش أو الكعك المدقوق ويدخل الوعاء إلى فرن متوسط الحرارة.يؤكل هذا الصنف ساخنا."

باذنجان مقلي بالجبن
المقادير
باذنجان مقشر ومقطع شرائح+ دقيق+ بقسماط+ بيض مخفوق + جبن مبشور(بارميزان او حسب الرغبه)
الطريقة
ينقع الباذنجان بماء وملح ثم يصفى ويغمس بالدقيق اولا ثم بالبيض ثم البقسماط ثم نقليه بالزيت ثم نصفه في صينية الفرن ونرش عليه الجبنه ونضعه بالفرن 2-3دقائق الى ان تسيح الجبنه وتقدم مع صلصة الطماطم وبالعافيه "

كبة الباذنجان
المقادير
قشرة الكبة +2 كوب جريش +1 كوب برغل ناعم +قليل من مسحوق الفلفل الأسود والملح+حشوة الكبة :1 كيلو لحم غنم دهين مفروم +بصلة كبيرة +1 فلفلة خضراء باردة +فلفل أسود وملح وكمون +فلفلة حارة +المرق +كيلو باذنجان +2 حبة فلفل أخضر بارد +2 ملعقة أكل معجون طماطم مذاب فى ماء +2 راس بصل +ملح + فلفل أسود مسحوق
الطريقة
العجينة: تخلط جميع المقادير وتنقع بالماء لمدة نصف ساعة ثم تعجن باليد(بحيث أن كمية الماء لا تظهر على سطح المواد).حشوة الكبة: يفرم الفلفل الحار مع باقي المواد حسب الرغبة وتخلط جميع المواد وتترك على جنب.المرق: يقلى بالزيت كل مادة على حدة. تؤخذ عجينة القشرة وتفتح في راحة اليد على هيئة أقراص وتوضع في وسطها كمية من الحشوة وتغلق وترص. تقلى بالزيت وتوضع في قالب تيفال بين طبقات الباذنجان والفلفل والبصل ( كل هذه المواد طبعاً مقلية). يرش عليها الفلفل الأسود والملح ويصب فوقهم جميعاً صلصة معجون الطماطة المذاب في الماء بكمية تغطي المواد المرصوصة ولا تعلو عليها وتوضع في الفرن حتى ينشف السائل منها

اتمنى ان تعجبكم
تعبتونى
ههههههههههههههههه
الشيف
ابو شهووووده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
admin
مدير



عدد المساهمات : 678
تاريخ التسجيل : 07/09/2010
العمر : 58

موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد    موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد  Emptyالثلاثاء 11 يناير 2011, 19:43

هههههههههههههههههههههههههه

كل دة للفول والبزنجان ياراجل ياطيب
انتا عملت من الفسيخ شرباااااااااااااااااات
هههههههههههههههههههههههههههه

والله العظيم ضحكتني غصب عني وانا مهموم وشايل هموم الدنيا
ارجو السماح لو كان تعليقي غريب شوية لكن غصب عني انا ربنا انقذني اليوم من موت مؤكد باعجوبة
بارك الله فيك ياغالي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://yatemelroh.ahlamontada.com
 
موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الثالث
» موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى
» موسوعه للاكلات المصـــــــــــريه...اهداء من ابو شهد...عاشق لتراب مصر ..الجزء الاول

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
يتيم الروح :: أدم وحواء :: مملكة حواء ( المطبخ )-
انتقل الى: