يتيم الروح
يتيم الروح
يتيم الروح
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
يتيم الروح

التميز باقسام خاصة للادب والشعر والاسرة والطفل ....... الخ
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  دخول  التسجيلالتسجيل  
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» اين حبيبي
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالخميس 07 مارس 2024, 16:31 من طرف admin

» عيد ميلاد mona elhosany
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالإثنين 30 سبتمبر 2019, 21:16 من طرف admin

» هلا احبتي وهانحن هنا من جديد
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالسبت 11 فبراير 2017, 20:25 من طرف samia mohamed

» منسق لجنه الإعلام لقائمة في حب مصر للمحليات
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالإثنين 12 ديسمبر 2016, 23:42 من طرف admin

» العرب نيوز : السعودية تلغي «سابقة التأشيرة» وتطبق الرسوم على تكرار العمرة بنفس العام
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالخميس 01 ديسمبر 2016, 21:04 من طرف admin

» بيان عاجل من النواب لرئيس الوزراء بشأن نقص قصب السكر واتفاع أسعاره
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالخميس 01 ديسمبر 2016, 21:01 من طرف admin

» ارتفاع عدد ضحايا حادث إطلاق النار بجامعة اوهايو
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالثلاثاء 29 نوفمبر 2016, 03:00 من طرف admin

» أكبر سفينة حاويات في العالم تعبر قناة السويس
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالإثنين 28 نوفمبر 2016, 19:40 من طرف admin

» صاعقة رعدية تقتل شخصين بالسعودية
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالإثنين 28 نوفمبر 2016, 18:21 من طرف admin


 

 موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الطائر الجريح
مشرف عام
الطائر الجريح


عدد المساهمات : 113
تاريخ التسجيل : 17/12/2010

موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Empty
مُساهمةموضوع: موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى   موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالثلاثاء 11 يناير 2011, 13:33


مووووسوعه الاكلات المصريه..
للشيف ابو شهد..الجزء الثانى

الشيف ابو شهد

يقدم لكم اشهى الاكلات المصريه

(( قسم الارز))

الارز بخلطة ( طبق اساسى فى العزايم)
المقادير:
3 او 4 ك ارز مغسول _م**رات ( بندق * لوز * عين جمل * **يب ) _كبد و كلاوى _ زيت _ عسل ( ك سكر +ك ماء _ نص ليمونة)
الطريقة :
طريقة الكبد و الكلاوى : الكمية زى ما انتى عوزة فية اكياس بتتباع جاهزة هاتى كيس كيلو قطعية قطع متوسطة و اغسليهم ثم ضعى ملعقة سمن فى حلة صغيرة و عليهم بصلة متوسطة مفرومة لحد ما تصفر و بعدين فصين توم و الكبد و الكلاوى و تقلبى تقلبى يعنى بتشوحيهم و تذودى شوية ماء فى شوية ماء لحد ما يستووا وتبلى ملح وفلفل و اركنيهم على جنب._ضعى الم**رات فى صينية صغيرة و حطيهم فى الفرن او فى توستر دقائق لحد ما يحمروا شيليهم و انفخى القشرة بتاعتهم حتلاقيها بتطير على طول واركنيهم على جنب احضر حلة كبيرة واضع فيها زيت كتير يعنى ممكن 3كوب لحد ما يقدح اروح حطة الارز و اقلب و اقلب لحد ما يبقى لونه ذهبى غامق ثم اصفية بمصفاة من الذيت و اركنة _اعمل العسل فى مقلاية( اضع السكر و الماء و الليمون و اقلب لحد مايبقى لونه ذهبى _اضع الارز على النار عادى و علية الماء لحد ما يشربها و اتركة لحين يقرب من السوى _ عند قرب السوى اضع علية العسل واقلبه كويس لحد ما يختلط كلة مع بعض مع رشة ماء خفيفة و اتركه لحد مايستوى _اضع علية 1/2 مقدار الكبد و الكلاوى و الم**رات ونقلب كله لمدة دقيقة ثم اطفى النار و انزله
عند التقديم / نغرف الارز فى سيرفيس بيضاوى و نضع على الوجة باقى الم**رات و الكبد و الكلاوى و يقدم

طريقة أخرى لأرز بالخلطة و الكبد و القوانص
المقادير:
بصلة مفرومة +5 فصوص توم مفروم+رز بسمتى وممكن رز عادى+ملح - فلفل - قليل جدا من القرفه+ملعقة صغيرة صلصة الخلطة:كبد وقوانص+بصله مفروم+5 فصوص توم مفروم+**يب - صنوبر أو اى م**رات حسب الرغبة
الطريقة :
يتم تحمير البصل والثوم حتى يصبح دهبى غامق ويضاف الماء والملح والفلفل والقرفه والصلصة حتى يغلى ثم يتم إضافة الأرز (الماء يغطى الأرز) حتى يتشرب.. تحضير الخلطة: يتم تحمير البصل والتوم حتى يصبح دهبى غامق وتقطع الكبد والقوانص وتضاف إلى البصل وتترك حتى تسوى مع قليل من الماء وإضافة ملح وفلفل وبهارات وقرفه عندما تقترب من الانتهاء يضاف ال**يب ونطفى نضع الأرز فى سرفيس التقديم وعلى الوجه الخلطة متوزعه مع الم**رات المحمصة

الفتـــة
المقادير:
ارز ابيض مستوى _ عيش بلدى محمص _لحمة مسلوقة بالشوربة _صلصة طمامم بالخل و الثوم .
الطريقة:
طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم
اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق طريقة تركيب طبق الفتة : اقطع العيش قطع متوسطة فى الطبق او الصينية و ارشرشة بالشوربة لحد ما كلة يشرب شوربة _ اضع الارز على العيش و افردة كويس و اضع كبشة شوربة_ ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم علىوش الارز كلة بس مش قليلة _ ثم ارصص قطع اللحم الهوبر على و ش طبق الفتة و حيطلع منظرة و ريحتة تفتح النفس و بالهنا و الشفا

طاجن الارز المعمر باللحمة
المقادير
2 كوب ارز+لحم مسلوق +2 كوب شوربة +2 كوب حليب +ملح_ فلفل_ فصين حبهان +2 معلقة كبيرة سمن _ ملعقتان كريمه لبانىم**رات حسب الرغبة
الطريقه
يدهن طاجن فخار بالسمن نغسل الارزجيدا ونصفيه من الماء ونخلطه بالملح والفلفل ونصف كمية السمن ثم نضع نص مقدار الارز فى قاع الصينيه ثم ترص اللحمة فوق الارز وبعدين نحط باقى مقدار الارز فوق اللحمة بس خلى بالكم مايذدش الارز المحطوط عن 3/4 الطاجن لان الارز لسة حينفش و حتلاقية طلع لفوق .ثم بالكبشة حطى الشوربة اللى خلطناها بالحليب فى الطاجن فوق الارز لحد فوق الارز بحوالى 1 سم لما نلاقية شرب السائل نتذوقة اذا لقيناة لسة مستواش نحط شوية من السائل و هكذا و اذا لقيناة استوى نروح حاطين الكريمة اللبانى على الوش والسمن وندخله تانى الفرن ونتركه ليحمر من فوق وبعدين نخرجة من الفرن ويترك يبرد قليلا و يقدم ساخن

الكبـــسة
المقادير :
لحم قطع مسلوق – 3 أكواب شوربة الحمة – 2 كوب أرز بسمتي اللى هو طويل الحبة و عموما انا بحب الارز العنبرى – 1 طماطماية كبيرة – 1 بصلةمتوسطةمخرطة –ملح – فلفل –نص معلقة كبيرة بهارات كبسة -2 عود قرفة – 5 فصوص حبهان -5 وحدات قرنفل – 1 فلفل أخضر رومى – 2 ليمون اسود – 2 ملعقة كبيرة زيت – 1 ملعقة زيت – 1/2 ملعقة صغيرة كركم مكعب ماجى ._ 2 ليمون اسود
الطريقة :
يقلى البصل لحد ما يصفر- نضع الفلفل .الرومى المقطع قطع صغيرة يادوب لفة مع البصل- نضع الطماطم المقطعة قطع صغيرة و برضة لفة معاهم - اضع جميع التوابل اللى عندى) ملح – فلفل –نص معلقة كبيرة بهارات كبسة -2 عود قرفة 5 فصوص حبهان -وحدات قرنفل – 2 ليمون اسود _ 1/2 ملعقة صغيرة كركم مكعب ماجى .)_واقلب كلة مع بعضة تقليبة. نضع الشوربة بتاعة اللحمة عليهم لحد ما تغلى مع كل اللى فى الحلة .نحط الارز و نقلب كلة مع بعض.ولما يغلى و يشرب ما يته نوطى عادى زى الارز العادى.لحد ما يستوى و على فكرة الارز دة بيبقى مفرفر.فبل ما تطفى النار بدقيقتين خدى اللحمة المسلوقة عندك و ادفنيها فى الارز عشان تاخد من طعم و ريحة الكبسة .تغرف الكبسة فى سيرفيس و على الوش قطع اللحم وال**يب او الم**رات

كبسة الرز باللحم و الباذنجان
المقادير
- كوب ونصف من الأرز البسمتي - لحم بدون عظم الخاص بالشوي ويفضل أن يكون طازجاً - شرائح دوائر من الباذنجان - شرائح دوائر من البصل - شرائح دوائر من الفليفله الخضراء + شرائح دوائر من الطمام - صنوبر +3 كوب ماء لسلق الأرز - ملح وبهارات الخاصة بالأرز( هيل مطحون+ بهارات الكبسة + ليمون أسود مطحون) بهارات الخاصة باللحم (الملح+ السماق + بزار اللحم + قليل من البهارات المشكلة والفلفل الأسود + والثوم المدقوق +وورق الغار) وعصير الليمون ولخل للحم ووزيت الزيتون.
الطريقة:
يغسل اللحم جيداً ثم يضاف له ملعقتان من عصير الليمون والخل وزيت الزيتون والبهارات الخاصة باللحم، ثم يترك في الثلاجة لمدة نصف ساعة تقريباً ثم يوضع في صينية الخاصة بالفرن وتغطى بالقصدير ويدخل في الفرن على درجة 350 ف ويترك حتى ينضج اللحم. أما الباذنجان يقطع دوائر ويقشر مجزء جزء يوجد القشر وجزء لا أي مفرع وتكون الدائرة عريضه حتى لاتذوب وتشوي في الفرن على درجه عالية حتى تنضج . أما الأرز يغسل جيداً ثم يضاف له الصنوبر ويبهر بالبهارات الخاصة بالأرز ويكثر من الليمون الأسود. طريقة التحضير: يضع اللحم بعد نضجه تماماً في قاع الطنجرة ثم يضاف الباذنجان والبصل والفليفله ثم يضاف الأرز ثم يضاف الماء المناسب إلى الأرز ويوضع على الفرن على درجة عالية حتى يطبخ الماء ثم يخفف تدريجياً وعندما يقل الماء يضاف الطماطم ويغطى بورق الأمنيوم ويخفف الحرارة حتى ينضج الأرز تماما. وبالهناء والشفاء للجميع ، وأتمنى أن تنال على إعجابكم وتقدم مع صلصة الطحينة

لسان العصفور في الفرن
المقادير:
لسان عصفور+**دة أو سمنه+كبدة فراخ +شوربة
الطريقة:
لسان العصفور تحمريه شوية في السمنه أو ال**دة , لحد ما يحمربعد كدا تحطي كبده الفراخ ( او القوانس اللي بيحبها بس يكون عامل للقوانس 1/2غلوة)-وتقلبي اللسان عصور مع كبده الفراخ شوية -بعدين تزودي شوربة اي شوربة عندك ( صدقوني اكتر مرة بيطلع احلي لما بحط شوربة فراخ علي شوربة لحمة معرفش ازاي بس اخدت بالي من كدا).-أهم حاجة متزودووش الشوربة قوي علشان ميعجنش.-بعد كدا تخليه لحد مايشرب الشوربة وبعد كدا تحطيه في الفرن.ممكن تحطيه في طاجن أنا بخطه في صينية تيفال او باير** ومرتين جربت الطاجن.وممكن تحطي علي وشه بشاميل لو عايزة

فتة الكوارع
المقادير:
كورع ( نظيف ومقطع )+ملح - فلفل أسود - فصين مستكه – حبهان+2 بصله كبيره مقطعه ،مقادير الفته :عيش ناشف محمص ( بلدي - سن - شامي )+3 كوب رز مستوي بال**ده+م ك توم مفروم+ربع ك خل
الطريقة:
أول حاجه نغسل الكوارع كويس وندعكها بالملح وشوية دقيق وليمونه وشوية خل ونتركها حوالي ساعه .. وبعدين نشطفها نضعها في حله بها ماء علي النار وتاخد غلوتين .. وبعدها نغسلها تاني نحط في حله ملعقة سمنه ولما تسخن نضع المستكه ولما تسيح نضيف قطع الكوارع ونقلب وبعد كده البصل مقطع والحبهان والملح والفلفل .. وعلي طول نغطيها بماء مغلي ونتركها لتستوي ( كتير بيفضلوا يطفوا النار عليها بعد نص ساعه غليان ويتركوها حوالي 3 ساعات وبعدين يكملوا سواها .. يقال كده خواص الجيلاتين في الكورع تنزل في الشوربه )..عمل الفته :عمل الرز الأبيض .. يفضل نقعه نص ساعه ولتسويته في هذه الحاله ننقص الماء 3 كوب رز عليهم أقل من 3 كوب ماء + ملعقة **ده وملح نحمص العيش في الفرن ون**ره في طبق غويط ونسقيه بالشوربه في مقلايه نضع ملعقة سمن وملعقة ثوم مفروم وأول ما يبقي لون الثوم روز نضيف الخل وياخد غلوه .. علي طول نوزعه علي الفته نفرد الرز علي وش طبق الفته .. والكوارع في سلطانيه مع الشوربه

الكشرى
المقادير:1 كوب عدس بجبة ( عدس اسود)_2 كوب أرز+كيس مكرونة صغيرة(مرمرية )+نصف كوب حمص الشام+4 بصلة كبيرة+الصلصة:2 كوب عصير طماطم+1 ملعقة صلصة طماطم+5 فصوص ثوم مدقوقين+ربع ك خل و ملح و كمون و شطة+زيت ذرة
الطريقة:
نغسل العدس ثم نسلقة فى ماء وملح وكمون نص سلق بس ( لانة حيكمل السوى مع الارز ) و بعد السلق نشيلة من ماء سلقه و نحتفظ بالماء-(حيكون لونها بنى )نقطع البصل أربع إرباع ثم شرايح رقيقة جدا ونحمره فى زيت حتى يصبح لونه ذهبي مائل للاحمراراو ممكن نقول بنى بس ما تحرقيهاش. - نشيلالبصل من الزيت بالكبشة ونحطة على الورق الماص للدهون او على كلين** - في نفس الزيت نضع العدس المسلوق ونقلبه تقليبة ثم نضع الماء بتاعة اللى لونه بنى و كنا ركناه على جنب و نضع الملح و نتركها تغلي ثم نضيف الأرز بعد غسله و يجب أن يغطي الماء الأرز و العدس , نقلبهم جيداً و نغطي الحلة , وعندما يبدأ الرز بشرب الماء نوطي النار و نطبخه مثل الارز العادي. - نسلق الحمصفي ماء مملح وكمون نصفيه من الماء) ممكن الاستغناء عن الحمص ). - نسلق المكرونة في ماء مملح و نصفيها . - لتحضير الصلصة : ناخد الثوم المدقوق و نقلبه في القليل من الزيت إلى أن يصفر لونه ثم نضع الخل لحد ما يغلى و بعدين نضيف عصيرالطماطم و الملح و الكمون و الشطة لحد ماتتسبك مع اضافة القليل من الماءحتى تكون متوسطة السمك ولا جفيفة ولا تخينة - و نطفي عليها النار . .
ترتيب الطبق: - نضع الكشري (الأرز بالعدس) و عليةالمكرونة و علية صلصة ثم البصل المحمرثم الحمص و يقدم و الدقة بتكون وحدها

صينية الارز بالخضار و البشاميل
المقادير:
ارز مستوى بايت اوطازة+بسلة او فاصوليا او كيس خضار مشكل _ او بسلة بالجزر _ او عصاج بدون صلصة +2 معلقة سمن _ملح _فلفل +بشاميل
الطريقة:
نسلق البسلة او الفاصوليا او كيس الخضار الجاهز ادهنى صينية او طاجن او صينية باير** ( يعنى كله ماشى ) بالسمن ضعى نص مقدار الارز و بعدين ضعى طبقة من الخضار وبعدين نص الارز التانى افردى على الوجه كلة طبقة من البشاميل و علية ممكن معلقة سمن او بيضة مضروبة او رشة جبنة مبشورة اى نوع عندك و تدخليها الفرن لحد وشها ما يحمر

الكشك ( الماظية )
المقادير
2 كوب شوربة +3 ملاعق دقيق تقريبا+بصلة كبيرة مقطعةشرائح ومحمرة في الزيت
الطريقة
دوبي الدقيق في نصف كوب شوربةتقريبا ضعى باقى الشوربة على النار تغلى انزل الدقيق اللى مدوباة فى الشوربة واحدة واحدة على الشوربة اللى بتغلى مع التقليب على طول يعنى تفضل ايدك شغالة تقليب (علشان مايكلكعش منك ) لو لاحظتى ان الكشك تخن منك زودى بالراحة شوية شوية شوربة لكن لو لقيتى الكشك بقى خفيف زوبى فى كباية شوية دقيق تقريبا معلقة كبيرة مع شوية شوربة او ماء صغيرين وبعدين بالراحة نزلية على الكشك مع اخر تقليبة خلاص فى الكشك هاتى ربع كمية البصل المتحمر مع عصير ليمونة حلوة و تحطيهم على الكشك و تقلبى و تطفى النار صبى الكشك فى سرفيس و وزعى باقى البصل المحمر
ملحوظة:فية ناس بتعملة بلبن بدل الشوربة وفية نوع تانى اسمة الكشك الصعيدى و دة بيبقى شكلة عامل زى القطع الناشفة

المقــــــلوبـــــة
المقادير:
كيلو لحمة ضانى او كندوز صغير مقطعة قطع متوسطة+كيلو بزنجان رومى (اللى هو مكبب)+بصلة متوسطة - ملح -فلفل - بهارات +- 3كوب ارز
الطريقة:
نضع الحلة على النار وفيها ملعقة كبيرة سمن و بصلة متوسطة مبشورة لحد ما تصفر نضع فصين مستكة و فصين حبهان لحد ما ريحتهم تطلع نضع قطع اللحمة ون نقلبها تقليبتين كويس و بعدين تروحى حطة ماء مغطى اللحمة لحد ما تستوى (طبعا تشيلى بالمعلقة الريم اللى بيطلع اللى بتلاقية لونه بنى )و ملح و فلفل و شوية بهارات قشرى البزنجان و قطعية اما شرائح بالطول او دوائر تخينة و رشى علية رشة ملح (علشان ما يشربش زيت كتير )اقلية فى الزيت و طلعية على مصفاة او على الورق الماص
اغسلى الارز و صفية طبعا من مايته هاتى الحلة الواسعه اللى حتعملى فيها المقلوبة و ضعى اول طبقة من البزنجان غطى بيها القاع وبعدين حطى فوقها طبقة من الارز و بعدين طبقة لحمة و بعدين رصى البزنجان وبعدين طبقة اللحمة التانية وبعدين باقى الارز وبعدين تروحى صبة الشوربة بتاعة اللحمة اللى استوت فيها لحد ما تغطى الارز بحوالى 2 سم وخلية على النار لحد ماتغلى ويبدأ الرز يشرب الشوربة وعندما تقل الشوربة يترك على نار هادئة حتى ينضج نفس طريقة سوى الارز العادية بعد ما يستوى. و جة ميعاد الاكل افتحى الغطاء من على الحلة و اضغطى قوى بالمعلقة على وش الارز علشان و انتى بتقلبية ما يبظ منك و ينزل مظبوط فوق بعض و حطى سيرفيس مدور اللى حتقدمى فية المقلوبة على الحلة من فوق و بالراحة خالص اقلبى الحلة من تحت لفوق وسيبيها شوية على الترابيزة على نفس الحال و تفضل الحلة مقلوبة على المقدار ما تشيليهاش شوية بتاع دقائق عند التقديم شيلى الحلة من فوق السيرفيس حتلاقى شكلها جميل
ملحوظة : ممكن تتعمل بفرخة بدل اللحمه بس تكونى مسوياها 3/4 سوى وممكن تتعمل من غير فراخ و لا لحملة . وممكن تتعمل بالعصاج

الارز البــخارى
المقادير:
ارز بسمتى +لحمة قطع+عصير طماطم فرش + معلقة صلصة طماطم +بصلتين مفرومين ناعم+ملح – فلفل – كمون – حبهان – مستكة – قرفة – ثوم+جزرمقشر ومبشور بالمبشرة على الناحية الخشنة +زيت
الطريقة
انقعى الارز فى ماء وملح لمدة نص ساعة ضعى الزيت فى حلة على النار وشوحى فية البصل و الثوم لحد ما يصفروا ضعى عليهم اللحمة وقلبى قلبى لحد ما اللحمة كمان تحمر تروحى ضايفة لها الجزر وبرضه تقلبيهم كله مع بعض ضعى صلصة الطماطم والطماطم الفرش مضروبة فى الخلاط ومتصفية من القشرة وزودى ماء و ملح و فلفل و كمون و حبهان و القرفة و القرنفل ونسيبها لحد اللحمة ما تستوى صفى الارز من ماء النقع وضعية فى الحلة مع اللحمة وظبطى الماء تكون فوق الارز بحاجة بسيطة واول ما تغلى وطى النار وسوية عادى بس وانتى بتقلبى الارز ابقى قلبيةمرة واحدة بس بس حاولى تسيبى اللحمة تحت علشان لما تقلبية عند التقديم

طريقة سريعة للأرز البخارى
المقادير :
1/2 كيلو لحم بتلو مقطع مكعبات صغيرة +2 بصلة مبشورة +2 جزرة مبشورة +3 طماطم مقطعة صغيرة+ملح - فلفل +3/4 كوب زيت +3 كوب ارز
الطريقة
نقدح الزيت ونرمى فيه اللحم ننتظر دقيقة حتى يخف تطاير الزيت ثم نشوحه مع البصل والطماطم نزوده كوب ماء ونسوى اللحم 80 % سوا مع ملح وفلفل نضيف ال 3 اكواب ارز والجزر المبشور ونسوى الرز عادى ونغرف احلى واسهل رز بخارى

طاجن الارز بالفراخ او اللحمة
المقادير:
فرخة مسلوقة أو نص كيلو لحمة مسلوقة – كوب أرز – كوب شوربة ( مرقة ) – كوب حليب – 2 معلقة **دة – ملح - فلفل
الطريقة:
بعد ما تسلقى الفرخة شيلى منها العضم والجلد و قطعيها قطع متوسطة ضعى كوب الشوربة على كوب الحليب و الملح و الفلفل واخلطيهم هاتى طاجن فرن وادهنية بمعلقة **دة وبعدين حطى الارز فى الطاجن بعد ما تغسلى الارز طبعا وحطى الفراخ او اللحمة على الارز صبى فوقهم خليط الشوربة بالحليب دخليهم الفرن متوسط الحرارة لحد ما يقرب من السوى تروحى وضعة على الوش معلقة ال**دة التانية وتدخلية الفرن لحد ما يكمل سوى و يحمر

الأرز الصينى بالخضار
المقادير:
3 كوب ارز طويل الحبة+نص كيلو صدور فراخ مقطعة صغير +جزرة واحدة مقشرة ومقطعة قطع رفيعة+بطاطساية كبيرة مقشرة و مقطعه مكعبات صغيرة +كوب كبير كرنب مقطع شرائح رفيعة جدا +فلفلة رومي مقطعة شرائح صغيرة +بصلة خضرا مقطعة دوائر رفيعة +مكعب ماجي - 3 بيضة مسلوقة+فلفل اسود -كمون -3 فصوص حبهان -ملعقة صغيرة كركم – م ص ملح ليمون - ملعقة كبيرة صلصة صويا -ملعقة كبيرة كاتشب - فصين ثوم +م ص زعفران منقوعة في نصف كوب ماء
الطريقة:
اغسلى الارز وانقعية فى الماء لمدة نص ساعة صفية من الماء واعملية بالطريقة العادية ضعي الزيت في حلة على النارو حمرى البصل و بعدين شيلية ثم ضعي البطاطس و حمريها فى نفس الزيت و بعدين شيليها وبعدين الجزر حمرية برضة فى نفس الزيت و شيلية وبعدين ضعي فى نفس الزيت ا لثوم و قطع الفراخ وقالب الماجي و قلبيهم لمدة ثلاث دقائق ثم ضعى كل البهارات وقلبي لاث دقائق كمان وضعى صلصة الصويا و الكاتشب و كوب واحد ماء ساخن و نصف كوب الزعفران المنقوع و غطيه و اتركيه خمس دقائق اضيفي البطاطس وغطيه لمدة عشر دقائق كمان وزودى شوية ماء ازا احتاجت ولما تلاقى عندك الفراخ استوت اتفضل عندك شوية صلصة صغيرين تروحى حاطة البصل وتقلبى دقيقة ثم الجزرو تقلبى دقيقة ثم الفلفلة الرومى وتقلبى دقيقة و خر حاجة تحطيهاالكرنب و سيبية دقيقة واحدة على النار ثم اغرفي الارز في طبق التقديم و ضعى الخلطة على وش الارز قطعى البيض المسلوق انصاص وحطية على الوش

مطــبق الارز بالتــــــونة
المقادير
4 علب تونه +1 بصل كبير مقطع الى حلقات+3 طماطم كبير ه حلقات+3 باذنجان متوسط الحجم مقطع حلقات+4 بطاط متوسط الحجم مقطع حلقات+5 فصوص ثوم+1 فليفله كبير حلقات+2ونصف ك رز (اي نوع تفضلين ) +2 علبه معجون طماطم+بهارات +( فلفل اسود + قرفه + قرنفل + ورق الغار كلها حب يعني صحيحه )
الطريقة:
تقلي كل من (البطاط والطماط و الفليفله والبذنجان والثوم والبصل)ثم تصف في القدر ثم نضع عليها التونه ثم نضع كل البهارات الصحيحه وفي اناء اخر نخلط المعجون مع البهارات (بهاراتك الخاصه + كركم + وكمون + وفلفل اسود مطحون ) ونضيف عليها قليل من الماء المغلي مسبقا ثم نخلطها ثم نضعها بحذر على التونه اول شي حمي النار عليها بعدين لي شفتيها بدت تطلع الفقاقيع خففي النار عليها وحطي فوقها قصدير في قدر اخر ضعي على النار ماء وملح ومكعب ماجي وتدعيهم حتى الغليان ثم ضعي الرز وخليه يقلب قلبتين او يستوي نصف استواء بعدين اشخلي الرز (صفيه من الماء ) قبل ان تضعي الرز على التونه قلبي التونه بحذر ثم ضعي الرز وحطي فوقه قصدير ودعيه يستوي على مهله

ار**الفلفل الاخضر الحامى
المقادير:
2 كوب أرز، 2 فلفل أخضر حامى، 2 فص ثوم، ملح، 4 كوب ماء
الطريقة
نضرب الفلفل الحامى مع الثوم و3 ملاعق ماء في الخلاط وبعد مانضربهم نضعهم على باقى كمية الماء والملح ونتركه لحد ما يغلى ثم نضيف الأرز ونغطي الحلة ونتركه لحد ما يغلى ونوطى النار ونتركه لحد ما يستوى

ارز بالمشروم
المقادير:
2 كوب أرز، 4 أكواب شوربة فراخ، ملعقة صغيرة بهارات مشكلة – زيت+بصلة مفرومة، 5 فصوص حبهان-2 قرنفل - 2 كوب مشروم مقطع ، ملح و فلفل
الطريقة :
ضعى الزيت على النار ثم ضعى البصل والحبهان و القرنفل والمشروم.وقلبيهم كويس وضعى الملح والفلفل وغطية وسيبية شوية حوالى 5 دقايق اضيفي الشوربة والبهارات وسيبيهم لحد ما يغلوا اضيفي الأرز وقلبيه كويس لدقائق لحد مايغلى وبعدين غطية ووطى علية لحد مايستوى

ارز بال**يب
المقادير:
2 كوب أرز- ملعقة صغيرة **دة - نص كوب بصل مفروم-3 كوب شوربة فراخ او لحمة-نص كوب **يب- ملح وفلفل
الطريقة
ضعى ال**دة فى حلة وشوحى فيها البصل لحد ما يصفر ثم نضيف الأرز ونقلبه لحد ما يتبل كله بال**دة ويفرفر ثم نضيف الشوربة و ال**يب والملح والفلفل ونتركه لحد ما يغلى اول ما يغلى نغطيه وندخله الفرن من ربع لنص ساعة

ارز بالخضار والدجاج
المقادير:
2 كوب ارز مستوى+2 كوب جزر مبشور+كوب بصل مفروم+2 كوب عصير طماطم+نص دجاجة مخلية (او ) ربع كيلو لحمة قطع مستوية+كوب بقدونس مفروم+ملح وفلفل وتوابل +زيت+بشاميل
الطريقة
اولا اعملى البشاميل عادى وبعد ما يتخن وتطفى النار علية ضعى علية كوب عصير طماطم و اخلطيهم مع بعض كويس.ثانيا شوحى البصل فى الزيت لحد ما البصل يصفر ثم يضاف الجزر والدجاج (او اللحمة)الى البصل وقلبيهم تقليبتين ثم ضعى كوب عصير الطماطم والتوابل وقلبى وسيبى الصلصة لحد ماتتسبك ضعى عليهم البقدونس والارز وقلبى كله مع بعض تقريبا 5 دقائق ضعى الخليط فى صينية او طبق الفرن وصبى علية خليط البشاميل اللى عملناه ودخلية الفرن تقريبا من ربع لنص ساعة

الارز بالفاصوليا الحمراء
المقادير:
بصله مقطعه – فلفله خضراء مقطعه – صدور فراخ مقطعه رفيع – فص ثوم مفروم – من 2 الى 3 ملاعق شطه – ملعقتين زعتر جاف- 170 جرام ارز طويل الحبه (كوبايه) – نصف كيلو الا طماطمايه مضروب فى الخلاط – ربع لتر شوربه – ملح – فلفل – نصف كيلو فاصوليا مطبوخه
الطريقة:
على النار بنشوح البصل والفلفل الاخضر وصدور الفراخ والثوم لغايه الخضار ما يطرى حوالى 5 دقائق نضيف الارز ونعد نقلب لغايه لما نحس ان الارز كله بقى متغطى بالماده الدهنيه المستعمله نضيف الشطه ونقلب دقيقه كمان نضيف الزعتر والطماطم المضروبه نتبل الخليط ونسيبه لغايه لما يغلى بعد كده نوطى اوى على النار لما الارز يقرب يستوى نضيف الفاصوليا ونقلبها فى الارز كله ونسيبها معاه 15 دقيقه ونقدمها

الأرز بالخضار الأسباني
المقادير:
دجاجة أو لحم مقطع 8 قطع +خضار مشكلة وأقصد أي نوع تحبين إضافته(بازلاء -جزر- بطاطس.... وتكون نصف سلق بصلة متوسطة ومفرومة +2 كوب عصير طماطم +2 كوب ارز +بهارات -ملح - فلفل +فلفل رومي شرائح
الطريقة:
في مقلاة نحمر الدجاجة (المتبلة سابقا بالملح والفلفل ) نضع السمن في قدر على النار ثم نضع عليه البصل ونقلبه ثم نضع الثوم على البصل المحمر ثم نضيف الفلفل والطماطم الى البصل ونقلب باستمرار نضيف بعد ذلك الخضار المسلوق نصف سلق ونقلبهم مع بعض ونضيف البهارات والملح والفلفل نضغ الارز على الخضار ونقلبهم ونتركه 5 دقائق بعد ان تحمير الدجاج اي اصبح لونها احمر نضيفها على الارز ونقلب الجميع نضيف الماء الى ان يغمر الرز ونخفف النار ونغطيها الى ان يستوي حوالي نصف ساعة

الأرز الهندي
المقادير:
دجاجة مقطعة قطع صغيرة مع العظم .+بصلتين مفرومة فرماً ناعماً . +3 حبات جزر مبشور . +نصف ليمونه مبشورة . +ملعقة صلصة . +بهارات . +زنجبيل طازج . +ثوم . +حبتين طماطم مطحونة . +رز مسلوق 3/4 استواء . +نصف فنجان شاي كاري , ويملئ الفنجان بالماء . +زعفران . +نصف ملعقة سكر
الطريقة:
يشوّح البصل الى أن يحمر ثم نضع عليه الجزر ونحركه حتى يشقر نضع عليه الدجاج ونتركه على نار هادئة إلى أن يستوي نصف استواء . ثم نضع الجزر المبشور , والليمون , ونستمر بالتحريك ثم نضع البهارات والزنجبيل الطازج والثوم والطماطم . ثم بعد سلق الرز نأخذ مقدار كأس من مرق الدجاج , ثم نضع كمية من الأرز على الدجاج ثم نضع المرق المأخوذ سابقاً ثم نضع الرز الباقي وأخيراً نضع الكاري والزعفران المنقوع فيه على الوجه ثم في الفرن

أرز باللحم المحمر والخضروات
المقادير
1 1/2 كوب أرز +1/2 ملعقة صغير ينسون+ملعقة كبيرة زيت+قطعة جن**يل مقشرة ومخرطة 5 سم +1/4 كيلو شرائح لحم فيليه +2 جزرة مقشرة ومقطعة أعواد ومسلوقة+2 عرق شبت مقطع شرائح+2 كوسة صغيرة مقطعة أعواد+100 جرام ذرة صفراء ص وحدات من الفاصوليا+وحدات من البروكلى مقسم وردات+ملعقة صغيرة زيت ذرة +سمسم للتجميل+بصل أخضر
الطريقة :
يسلق الأرز فى كمية من الماء المغلى ويترك حتى يتشرب من 12إلى 15 ق يضاف الينسون فى الخمس دقائق الأخيرة من وقت الطهو ثم يصفى ويحفظ دافئا فى هذه الأثناء يسخن الزيت فى طاسة أو حلة كبيرة ويضاف الجن**يل و يطهى مدة 2 ق ثم يرفع الجن**يل يضاف لشرائح اللحم وتحمر حتى يصبح لونها بنيا، تضاف باقى الخضروات وتحمر ثم يضاف زيت السمسم مع الاستمرار فى التقليب حتى يتم النضج تغرف الخضروات وتجمل بالبصل الأخضر وتقدم مع الأرز

ال**ـــ**ـــي
عمل ال****ي سهل شرط توافر مصفاه أو الحله الخاصه بالتبخير والكبه أو المالتي براكتيك ( أكبر من الكبه ) + كيس قماش قطني أبيض وخفيف بداية أضع كيلو دقيق في طبق غويط وأرش عليه حوالي كوب ماء دافئ وشوبة ملح أقلب بخفه بإستعمال ملعقه خشب أجرب الكبه بضرب شويه من الخليط ..لو عملت حبيبان كال****ي تبقي كمية الميه مضبوطه لوأصبحت بودره .. يبقي محتاجين ميه لو تعجنت في الكبه يبقي نزود الدقيق بعد ضبط عمل كل الكميه نضعها في قماشه قطنيه بيضاء أو كيس قماش
نبخر ال****ي في حلة تبخير أو مصفاه معدن مغطاه بإحكام وتحتها حله بها ماء يغلي .. للإختبار .. نرفع الغطاء ونضرب بكف اليد علي ال****ي .. نسمع صوت مكتوم دال علي تمام التسويه .. مع تصاعد بخار كثيف عندها نمسك الكيس ونضربه عدة ضربات لنفكك ال****ي من بعضه .. نفرغ محتويات الكيس في صينيه ونرش أقل من كوب ماء ونفركه بملعقه نعيد ضربه في الكبه .. ونعيد التبخير .. ونرش حوالي نصف كوب ماء عملية التبخير وضرب الكبه نكررها 3 مرات .وفي كل مره نرش حوال نصف كوب ماء ونتركها للتهويه عشرة دقائق آخر مره نضيف أقل من كوب سمن ونخلطه بالكبه أيضا ..

الشــر**ــية
المقادير:
عيش توست بدون الحواف الخارجيه أبلله بقليل من الشوربه وأدعكه بملعقه خشب ،أضيف عليه عين جمل مفروم ناعم بالكبه حوالي ثلث حجم التوست المبلول وأخفقه أتبل جيدا بالملح والفلفل وقليل من الشطه وأخفق مع إضافة القليل من اللبن أشوح ملعقة ثوم في سمن مقدوح وأضيفه للخليطأقلب الشر**يه علي نار هادئه .. حتي نضبط القوام مثل الكريمه للتقديم دجاجه مسلوقه في ماء مضاف إليه بصله كبيره وملح وحبهان ومستكه ينزع الجلد والعظم من الدجاجه وتترك قطع كبيره ولا تفتت ..ممكن الصدر قطعه واحده أو إثنين وكذلك الورك نغمس قطع الدجاج في حوالي نصف كمية الشر**يه ونرصها في طبق التقديم نصب باقي الشو**يه علي الدجاج أو نضعها في سلطانيه بجانب الطبق نزين بأوراق البقدونس وعدد من الجوز ( عين الجمل )

اتمنى ان تعجبكم
اخوكم
ابو شهد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
admin
مدير



عدد المساهمات : 678
تاريخ التسجيل : 07/09/2010
العمر : 58

موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى   موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالثلاثاء 11 يناير 2011, 20:01

للشيف ابو شهد..الجزء الثانى

الشيف ابو شهد

يقدم لكم اشهى الاكلات المصريه


ياريت الاقي عندك وصفة تقيني شرور الناس وتريح البال
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://yatemelroh.ahlamontada.com
الطائر الجريح
مشرف عام
الطائر الجريح


عدد المساهمات : 113
تاريخ التسجيل : 17/12/2010

موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى   موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى Emptyالثلاثاء 11 يناير 2011, 20:22


الاخ يتيم الروح
عليك بالصلاه و بذكر الله وقيام الليل والاكثار من الدعاء
شرفتنى بمرورك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
موسوعه للاكلات المصريه..الجزءالثانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الثالث
» موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الرابع ..ابو شهد
» موسوعه للاكلات المصـــــــــــريه...اهداء من ابو شهد...عاشق لتراب مصر ..الجزء الاول

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
يتيم الروح :: أدم وحواء :: مملكة حواء ( المطبخ )-
انتقل الى: