الطائر الجريح مشرف عام
عدد المساهمات : 113 تاريخ التسجيل : 17/12/2010
| موضوع: موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الثالث الثلاثاء 11 يناير 2011, 13:35 | |
| الشيف ابو شهوده
(( قسم المكرونات)) طبق مكرونة اسباجتي المقادير: كيس مكرونة اسباجتي مقطع 3 اقسام (عشان المكرونة متكونش طويلة اوي و تبقى اسهل في الاكل)+4 او 5 بصلات كبار +5 شرايح هامبورجر أو فرانكفورتر أو هوت دوج +4 وحدات فلفل اخضر (رومي) +ملح و فلفل اسود و كاري و رشة بهارات+3 ملاعق كبيرة خل+3 فصوص توم كبار+سمن او اي نوع زيت تفضلوه الطريقة: نسلق المكرونة و نخليها على جنب نقطع البصل اربع ارباع و بعدين شرايح عريضة و نقلبها في المادة الدهنية اللي عندنا. و بعدين نقطع الفلفل الاخضر اربع ارباع و بعدين شرايح عريضة و نقلبه مع البصل و بعدين التوم نقطعه شرايح رفيعة جدا جدا و نقلب معاهم و بعدين البرجر او الهوت دوج يقطع مكعبات و يتقلب معاهم و بعدين نضيف التوابل و الخل و نضيف شوية ماء و نقلب و كل شوية نضيف شوية ماء صغيرين اوي بس عشان البرجر يستوي، و لما يستوي تماما و برضه يكون فيه شوية ماء على خفيف نضيف له المكرونة و نقلبها كويس و لما تسخن نطفي عليها. و نقدمها مع الكاتشب و المستردة و المايونيز.
المكرونة بالجبنة ( جبنة بيضاء ) كيس مكرونة اسباكتى ( 500 جرام )+بصلة كبيرة، ملح ، فلفل+3 معالق صلصة كبيرة +قرن فلفل حامى+1/4 كيلو جبنة بيضاء ( براميلى او اسطنبولى )+بشاميل خفيف +بيضة للوجه الطريقة : اسلق المكرونة فى ماء و ملح و بعدين اشطفها بماء بارد و اصفيها اضع فى حلة 2 معلقة زيت و اخرط البصلة تخريط وسط لحد ما تصفر احط عليها القرن الفلفل الحامى المخرط حلقات يادوب لفة اضع عليهم صلصة الطماطم واقلب مع الملح و الفلفل ثم اضع شوية ماء لحد ما تتخن ( الصلصة بتكون تخينة ما تخففيهاش ) اجيب الجبنة البيضاء فى طبق و اهرسها شوية بالشوكة اضع الجبنة بعد ما هرسناها على المكرونة و اخلطهم باديا كويس لحد ما تتاكدى ان المكرونة كلها فيها جبنة بعد ما خلصت الصلصة و اتسبكت تخينة اضعها على المكرونة اللى بالجبنة و اقلبهم كلهم مع الجبنة كويس قوى ادهن صينية بالفرشاة بسمن و اضع فيها خليط المكرونة واضع على الوجة طبقة بشاميل خفيفة ثم البيضة المضروبة وادخلها الفرن يادوب بس حتحمر لان المكونات اللى فيها كلها مستوية ملحوظة : ممكن لو فاض عندك جبنة بيضاء مش حتاكلوها و حتنشف تعملى بيها صينية المكرونة بدل ما ترميها
جلاش بالمكرونة المقادير: كيس مكرونة اسباجيتي مسلوقة+لحم مفروم معصجة ومضاف اليها ملح وفلفل وبهار لحمة+لفة جلاش الطريقة: نجيب ورق الجلاش نفرشه ونقطعه بحيث القطعة اللي هنحشيها تكون مستطيلة وطويلة نضيف شوية مكرونة وشوية لحمة معصجة ونلف بشكل مثلث بحيث تبقي شكل السمبوسة وندهنها من علي الوجه زيت وندخلها الفرن في صينية او ممكن نحمرها في الزيت..بس طبعا في الفرن اخف
طاجن المكرونه فى الفرن المقادير: مكرونه صغيره - 2/1 كيلو لحمه مفرومه - 3 جزرات كبار- صلصه طماطم - 2 ملعقه ك سكر - 2 ملعقه ك خل - بصله كبيره - ملح - فلفل - زيت - جبنه رومى مبشوره الطريقة: فى حله نضع صلصه الطماطم وعليها السكر والخل وشويه ما وملح وتترك على النار 5 دقائق نضيف المكرونه المسلوقه ونقلب كويس فى حله ثانيه نشوح البصله المفرومه وعليها التوابل الى تحبيها ثم نضيف اللحم المفروم وتترك حتى تنضج فى حله ثالثه - لن انجو من دينا - تشوحى الجزر بعد ما يتقطع مكعبات تشويح كويس اوى لغايه لما يبقى مستوى يفضل يشوح فى **ده نجيب طاجن الفرن ونخلط الجزر على اللحمه المفرومه ونحطه فى طاجن الفرن مع مراعاه انه يكون له صوص نضع المكرونه على الوش ونرشها باى نوع جبنه تحبيه مبشور وتدخل الفرن 2/1 ساعه على الاقل
مكرونة اسباكتى بصلصة الصويا المقادير: كيس مكرونة اسباكتى+ربع كيلو لحمة مفرومة معصجة بلصلصة+كوب جبنة مبشورة+ملح – فلفل – بهار+نص كوب صويا صوص+معلقة **دة كبيرة الطريقة نضع المكرونة المسلوقة فى طبق باير** نضع عليها الصويا صوص و ال**دة ونقلبهم ببعض كويس نضع عليها اللحمة المعصجة بالصلصة ونخلطهم نضع الجبنة المبشورة على الوش وندخلها فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة او لحد ما الوش يحمر
المكرونة بالخضار المقادير: كيس مكرونة (اى شكل ) قواقع او مقصوصة او ريشة+نص كوب من كل نوع (بسلة – فاصوليا مقطعة - )+2 جزرة مقشرة و مقطعة مكعبات+3 بصلات متوسطين مفرومين+ملح – فلفل – معلقة صغيرة كركم+2 معلقة كبيرة صلصة طماطم+5 معالق زيت الطريقة نحمر البصل فى الزيت نضع الخضار على البصل ونقلبهم ونسيبهم مع التقليب حوالى 10 دقائق،نضع عليهم الصلصة و الملح والفلفل و الكركم وحوالى ربع كوب ماء ونسيبهم حوالى ربع ساعة ونضع المكرونة المسلوقة على خلطة الخضار ونقلبهم كويس ليختلطوا على نار هادية حوالى ربع ساعة تغرف
صينية المكرونة بالفراخ و المشروم المقادير: فرخة ( كيلو )+كيس مكرونة+نص كوب مشروم+علبة قشطة+بشاميل خفيف+ملح – فلفل – بصلة صغيرة مبشورة+بيضة الطريقة نسلق المكرونة ونشطفها و نصفيها من الماء ونغسل الفرخة ونسلقها و بعد السلق نخليها من الجلد والعضم و نقطعها قطع متوسطة نضع الزيت على النار وعلية البصلة المبشورةلحد ما تحمر ثم نضع المشروم على البصلة تقليبة ثم نضع قطع الفراخ و التوابل ونقلبهم لمدة عشر دقايق تقريبا ونشيلها من على النار ثم نضع عليها علبة القشطة ونقلب كله مع بعضة هاتى صينية او طبق باير** نضع فية طبقة من المكرونة وعليها طبقة من الفراخ وعليها معلقتين بشاميل ثم طبقة مكرونة وعليها طبقة فراخ وعليها معلقتين من البشاميل ثم الطبقة الاخيرة من المكرونة نضع البشاميل على وش الصينية ثم البيضة المضروبة ندخلها فلرن متوسط الحرارة لحد ما تحمر
مكرونة بال**ادى المقادير كيس مكرونة (نص كيلو)+2 كوب **ادى+4 بيضات+نص فرخة مسلوقة ومقطعة +ملح – فلفل – زعتر+كوب جبنة مبشورة(اى نوع)+**دة +معلقة كبيرة سمن الطريقة نسلق المكرونة ونشطفها ونصفيها نقدح السمن ونضع علية المكرونة والملح والفلفل ونقلبهم لمدة 5 دقائق نضرب البيض ونضيفة على ال**ادى ثم نضيف الجبنة الى ال**ادى والبيض ونقلب كله مع بعض ثم نضيف قطع الدجاج ونخلط كله مع بعض نضع المكرونة فى طبق فرن ونضع عليها الخليط ونضع قطع **دة صغيرة على الوش وندخلها الفرن لحد وشها ما يحمر (مش حتاخد كتير لان كل المكونات مستوية)يعنى حوالى ربع ساعة
مكرونة بال**ادى (طريقة أخرى) كيس مكرونة اى نوع+ربع كوب زيت زيتون+نص معلقة ثوم مهروس+كوب **ادى+ملعقة كبيرة بقدونس مفروم+ملح وفلفل أسود الطريقة اسلقي المكرونة عادى واشطفيها وصفيها من الماء،ضعى الزيت في مقلاية كبيرة وحمري فيها الثوم ثم أضيفي ال**ادى،والبقدونس وتبلية بالملح والفلفل ضعى المكرونة على الخليط ،وقلبيهم شوية لحد ما تتخلط المكرونة بصلصة ال**ادى كويس و اغرفيها
صينية مكرونة بالصلصة فى الفرن المقادير: كيس مكرونة قواقع او مقصوصة+2 كوب صلصة طماطم+3ملاعق كبيرة **دة+2 كوب مشروم+كوب فلفل رومى مقطع صغير بصلة مفرومة+3 كوب جبنة شيدر مبشورة+3 فص ثوم مهروسين+ملح+ذرة شطة الطريقة اسلقي المكرونة عادى واشطفيها وصفيها من الماء وضعى الزيدة في مقلاية واسعة ثم حمري فيها البصل والثوم والمشروم والفلفل والملح والفلفل وقلبى كله لمدة 5 دقائق وضعى صلصة الطماطم فى المقلاية على الخضار واتركيها لحد ما تتسبك وضعي في صينية نصف كمية المكرونة ثم ضعى فوقها خليط الخضار ثم ضعي بقية المكرونة على الخضار ورشي وش صينية المكرونة بالجبنة الشيدر ودخليها فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى ووشها يحمر
صينية مكرونة بالبشاميل والمستردة المقادير: كيس مكرونة فرن مسلوق و مصفى عادى+بشاميل خفيف+2ك جبنة شيدر مبشورة+بصلة كبيرة مبشورة+3 فلفل أخضررومى شرائح رفيعة. +معلقة كبيرة مستردة. +زيتون أسود و أخضرمنزوع النوى الطريـــقة نخلط البشاميل و البصل المبشور والفلفل الأخضرالرومى و الزيتون والمستردة. نخلط المكرونة كويس بـخليط البشاميل ثم توضع في صينية او طبق فرن. نرش على الوجة البقسماط الناعم وباقى كمية الجبنة المبشورة فوق المكرونة. وتدخل فرن متوسط الحرارة لحد ماتستوى وتحمر .
مكرونة بالفراخ والخضار فى الفرن المقادير: كيس مكرونه( مسلوقة )+علبة مشروم+صدورفراخ مسلوقة +2 فلفل اخضر شرائح+بصلة كبيرة شرائح+كوب بسلة مسلوقة+علبة قشطة +كيس جبنة موزاريلا +ملح -فلفل - بهارات الطريقة - نضع الفراخ في الحلة و عليها المشروم المقطع و الفلفل الاخضر والبسلة والبصلةو ملح وفلفل -وبهارات.- واضع عليهم المكرونة المسلوقة واضعهم على النار لحد ما يسخنوا ويلفوا لفة مع بعض تروحى ضايفة القشطة وتخليهم شوية حتلاقيهم بيتماسكوا ببعض . ضعى المكرونة في صينية او طبق فرن و رشي على وشها كله الجبنه الموزاريلا ودخلى الصينية فرن متوسط الحرارة لحد ما تحمر وتسيح الجبنة ملحوظة: بالنسبة لصينية المكرونة بالفراخ ممكن نستعمل كور كفتة محمرة بدل الفراخ وممكن قطع سوسيس وممكن قطع صغيرة لحمة بتلو مسلوقة
بـــرام مكــرونة المقادير: كيس مكرونة (500 ج )+ربع كيلو لحمة بتلو+فرخة+ملح وفلفل وبهارات+بشاميل الطريقة: تسلق المكرونة وتشطف وتصفى من الماء و نقطع اللحمة البتلو الى مكعبات صغيرة ونحمرها فى معلقتين زيت ونضيف شوية ماء صغيرين لحد ماتستوى و نسلق الفرخة ونشيل العظم والجلد ونقطعها مكعبات صغيرة ونخلط المكرونة باللحمة والفراخ و 3/4 كمية البشاميل وندهن طاجن فخار او صينية فرن ونضع فية المكرونة ونسوية ونضع باقى البشاميل على الوش وعلية بيضة مضروبة وندخلها الفرن لحد ما تحمر
مكرونه فتوشــيني المقادير: مكرونه علبة سباغتي مسلوقه - علبه قشطه الخفق متوسطه - جبن كرفت سائل كاس صغير - فطر مقطع شرائح - 2 صدر دجاج مسلوق ومقطع - ثوم حسب الرغبه- نصف اصبع **ده الطريقه نضعى ال**ده والثوم على النار ثم نضعى الدجاج والفطر ويحمس قليلا ثم المكرونه نطفا النار ثم نخلط نصف مقدار الجبن مع القشطه ثم نخلطه مع المكرونه نضعى الخليط في صينيه وندهن باقى الجبن على الوجهه نضعه في الفرن لمدة عشر دقائق حراره متوسطه ثم نحمره من فوق ويقدم
المخروطه ( دى اكله صعيدى شويه تشبه المكرونه الاسباكتى ولكن بتتسوى زى طريقه ال****ى) الحله وفوقه المصفى على البخار يعنى المقادير: مقدار من الدقيق+وماء للعجن+وذرة ملح الطريقة: ينخل الدقيق ويضاف له الملح ويقلب ونعجن حتى تصير عجينه صالحه للفرد ونعملها كور وكل كوره يتم فردها جيد بالنشابه او المردانه حتى تصير رقيقه جدااا ثم تلف كالسويسرول فى ماكينه توضع بها الرقاقه المطويه دى والماكينه بتخرطها مثل الاسباجتى وفى طريقه السكين انك تقطعيها بالسكين العادى رفيع جد ا زى الاسباجتىونكون مجهزين الماء المغلى فى الحله وفوقها المصفاه ويلف ما بين الحله والمصفاه داير داير بقطعه عجينه حتى لا يتسرب البخار بعيد عن لمصفاه ونضع قطه من القماش وبها مقدار العجينه المخروطه كالاسباجتى ونغطيه وبعد ربع ساعه نخبط عليها ان اصدرت صوتا اجوف ليه رنه يعنى كده استوت نزلها من على النار ونضعها فى طبق غويط وتقلب بالسمن البلدى وهى ساخنه او بال**د وتاكل وعليها لبن وسكر او عسل اسود ملحوظه انا بعمل كميه كبيره واشيلها فى الفريزر واطلعها وقت الطلب مع تحيات الشيف ابو شهوده | |
|
admin مدير
عدد المساهمات : 678 تاريخ التسجيل : 07/09/2010 العمر : 58
| موضوع: رد: موسوعه للاكلات المصريه..الجزء الثالث الثلاثاء 11 يناير 2011, 19:56 | |
| لذيذة اوى اكلات المكرونة دي ياغالي بارك الله فيك | |
|